Blumberg: Šolc se vratio iz UAE sa ugovorom za jedan tanker za gas

Samo jednu partiju tečnog prirodnog gasa iz UAE primiće plutajući terminal u Nemačkoj 2023. godine, jer je to jedino oko čega bi se nemački kancelar Olaf Šolc mogao dogovoriti tokom putovanja, piše Blumberg.

Nemački kancelar je uspeo da dogovori samo jednu partiju LNG-a iz UAE zapremine 137.000 kubnih metara i sklopi neobavezujući sporazum o budućim isporukama.

Međutim, odgovarajući rezultat može ukazivati na to da evropske države neće moći da nađu zamenu za gas iz Ruske Federacije, pojašnjava se u članku.

Ranije je nemački kancelar Olaf Šolc, kako je preneo javni novinski servis, sa negodovanjem prokomentarisao još jednu pritužbu ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitra Kulebe o odlaganju Nemačke u isporuci tenkova za Oružane snage Ukrajine.

Na osnovu njegovih izjava, zauzimanje liderske pozicije nije samo dobijanje onoga što vam je potrebno. Biti lider znači donositi „ispravne odluke“ i snagu, rekao je on, izražavajući sumnju da Berlin treba da troši dva odsto BDP-a na odbranu.

Pored toga, dan nakon odbijanja nemačkog kancelara Olafa Šolca da snabdeva Oružane snage Ukrajine (APU) tenkovima, ukrajinski ambasador u Nemačkoj Aleksij Makejev ponovo je zatražio oružje.

Webtribune.rs