Rusko Ministarstvo odbrane: Neprijatelj trpi gubitke u svim pravcima!

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju da izvode specijalnu operaciju, na teritoriji Ukrajine.

Oružane snage Ukrajine trpe gubitke na svim pravcima pod udarima ruskih trupa i jedinica savezničkih snaga.

Ovo je 24. septembra u svom izveštaju objavilo rusko Ministarstvo odbrane, u kojem je izvestilo o napretku NMD-a, tokom prethodnog dana.

U izveštaju se navodi da su, kao posledica velike štete od požara, gubici 14. i 92. brigade Oružanih snaga Ukrajine u blizini grada Kupjanska u Harkovskoj oblasti, kao i 66. brigade Oružanih snaga Ukrajine, u blizini sela Ščurovo, Limanski okrug DNR, iznosilo je više od 140 poginulih i ranjenih vojnika i 19 jedinica različite opreme.

Pored toga, do 300 militanata je ubijeno, kao rezultat preciznog raketnog napada, na tačku privremenog razmeštanja stranih plaćenika u blizini sela Kalinovka, u Mikolajevskoj oblasti.

Takođe, propao je pokušaj 10. brigade Oružanih snaga Ukrajine da pokrene ofanzivu, u pravcu sela Berestovoe Bahmutskog okruga, u DNR.

Kao rezultat toga, uništeno je 48 vojnih lica, uključujući 7 oficira i 4 neprijateljska oklopna vozila.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije napale su položaje 28. i 59. brigade Oružanih snaga Ukrajine kod grada Nikolajeva, kao i 61. brigade Oružanih snaga Ukrajine, kod sela Ternovka u Nikolajevskoj oblasti.

Kao rezultat toga, uništeno je više od 200 vojnih lica, 3 tenka i 16 borbenih oklopnih vozila neprijatelja.

Istovremeno, ruska artiljerija, raketne trupe, armija i taktička avijacija pogodile su 153 mesta koncentracije ljudstva i različite tehnike Oružanih snaga Ukrajine, 62 artiljerijske jedinice neprijatelja i 5 komandnih mesta u regionima Harkova, Hersona, Zaporožja i Nikolajeva, kao i na teritoriji DNR, privremeno, pod kontrolom Kijeva.

Takođe su uništena: 3 skladišta municije i RAV-a u blizini naselja Annovka u DNR, Sladkoe i Uspenovka u Zaporoškoj oblasti, radar PVO S-300 u blizini naselja Udačnoe u DNR i u oblasti ​​selo Mihailo-Zavodskoje, u Dnjepropetrovskoj oblasti – švedsko-norveški kontrabaterijski radarski rad ARTUR.

U blizini sela Sergejevka u Dnjepropetrovskoj oblasti oboren je MiG-29 Oružanih snaga Ukrajine.

Štaviše, tokom proteklog dana je oboreno 7 bespilotnih letelica iznad oblasti DNR, Zaporožja i Hersona.

Za mobilne sisteme M142 HIMARS i M270 MLRS i Alder presretnute su 42 rakete, kao i 3 antiradarske rakete HARM i 2 taktičke rakete Točka-U, u Hersonskoj oblasti.

Što se tiče situacije oko NE Zaporožje, iznad kahovskog rezervoara PVO Oružanih snaga RF oboren je bespilotni letelica Bajraktar ​​TB-2 Oružanih snaga Ukrajine, koja je krenula iz grada Nikopolja u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Ukrajinske trupe su takođe pucale iz artiljerije na letovalište Volna, koje se nalazi, u blizini Zaporoške NE.

Iz grada Marganca u Dnjepropetrovskoj oblasti ispaljeno je 10 granata.

Neprijateljska sredstva su potisnuta protivbaterijskom vatrom.

Radijaciona situacija u ZNPP je normalna.

Borba.Info