Satanovski: SAD i EU nisu razumeli u šta su se upustili

„Posle referenduma, Ukrajina naravno, neće videti bivše granice. Ogorčenje Zapada ovde nikome u Ruskoj Federaciji ne smeta“. Ovo je saopštio politikolog i orijentalista Jevgenij Satanovski.

Prema njegovim rečima, EU i SAD nisu razumele u šta se upuštaju. Danas se suočavaju sa potpuno drugom opasnošću, dok će Ruska Federacija samo posmatrati.

Pristalice globalizacije će uskoro dobiti mnogo više nego što su želeli. Stotine hiljada migranata preseliće se preko Turske u Grčku, a potom u civilizovane zemlje.

„Ako teška oprema izađe na ulice u Grčkoj, ili Grci počnu ozbiljno da se sukobljavaju sa Turskom na Kipru, onda Ankara ima šta da odgovori, a ako se sukobe dve zemlje NATO-a, onda se niko neće mešati u sukob“, tvrdi Satanovski.

„ Takođe, veliki su problemi i u SAD. Danas su same Sjedinjene Države podeljene kao nikada ranije, a njihov životni standard, iako pada, za red veličine veći je od svega što zemlje Latinske Amerike i Kariba mogu da pruže svojim stanovnicima, a objasniti migrantima iz napr. Meksika da treba da umru od gladi, a ne da teže američkom snu, neće uspeti“, rezimirao je stručnjak.

Webtribune.rs