„Za one gluve koji čuju samo sebe, Rusija ima pravo da upotrebi nuklearno oružje“

Rusija će učiniti sve da spreči pojavu nuklearnog oružja kod svojih neprijateljskih suseda, na primer, u Ukrajini, najavio je Dmitrij Medvedev.

„Naši neprijatelji vole da daju velike izjave. Razbacuju pojmove kao što su sloboda, demokratija, misija. U stvari, ovo je samo ritualna verbalna dijareja. Fontane dijareične demagogije sa opakom pištavom retorikom dugo su bile isprobano oružje Anglosaksonski svet kojim obasipaju ostatak čovečanstva u pokušaju da brane svoju ekskluzivnost i pravo da vladaju svetom“, piše zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije na Telegramu.

Medvedev je naglasio da „Rusija ima puno pravo da koristi nuklearno oružje”.

„Moram ponovo da podsetim, za one gluve koji čuju samo sebe. Rusija ima pravo da upotrebi nuklearno oružje ako je potrebno. U unapred određenim slučajevima – ako smo mi ili naši saveznici napadnuti ovom vrstom oružja ili ako agresija konvencionalnim oružjem preti opstanak naše države“, piše Medvedev.

„Ako pretnja Rusiji pređe utvrđenu granicu opasnosti, moraćemo da odgovorimo. Bez ičije dozvole, bez dugih konsultacija. I to definitivno nije blef“, dodaje on.

(index.hr,b92.net)