Bilo me je sramota” mjesecima nije mogao da diše, a kad su doktori videli šta mu je zaglavljeno u nosu nisu mogli da dođu sebi

Duboko u nosnom kanalu nalazilo se čvrsto strano tijelo, koje je potpuno blokiralo protok vazduha. Osim toga, otkrili su promjenu na nosnoj pregradi, ali ona pacijentu nije stvarala teškoće.

Ljekari su bili zbunjeni jer im pacijent prije pregleda nije pomenuo da mu se nešto zaglavilo u nosu, ali se poslije dužeg ispitivanja sjetio da se kao mali igrao kopejkom i gurnuo je u nos.

Rekao je lejkarima da ga je bilo sramota i da se bojao majke koja je bila stroga i da joj zato nije rekao šta se desilo, a kasnije je potpuno zaboravio na to. Tada je imao samo šest godina.

Ljekari mu u početku nisu vjerovali, ali su ipak morali da odstrane strano tijelo. Poslije operacije od sat i po najzad su izvadili zarđalu kovanicu iz doba Sovjetskog Saveza.

Od silne sreće što će najzad moći da diše bez problema, pacijent je povadio tampone iz nosa čim se probudio in anestezije i prvi put duboko udahnuo poslije više od pola vijeka. Ljekari su kasnije izjavili da je imao veliku sreću što tokom života nije imao ozbiljnije komplikacije od zapušenog nosa.

Oko novčića su se formirali rinoliti, kamenčići u nosu, koji su na kraju izazvali probleme, prenosi “Srbija Danas”.