NAJNOVIJA VEST: Sumnja se da je Ukrajina napala most na Krimu – Most oštećen, požar u toku – VIDEO

Požar je izbio na Krimskom mostu u blizini grada Kerča. Svedoci incidenta dali su relevantne informacije.

Kako se navodi, požar je izbio oko 6.00 po lokalnom vremenu. Na snimcima koje su objavili lokalni stanovnici vidi se ogroman oblak dima u blizini Krimskog mosta. Prema rečima očevidaca, to može biti posledica paljbe tenka. U ovu tvrdnju je teško poverovati, za sada nema zvaničnih informacija da li se radi o diverziji ili napadu na most.

Prema izvoru u hitnim službama, eksplozija se dogodila na samom Krimskom mostu. Na osnovu preliminarnih podataka dobijenih od savetnika šefa regiona, brodski lukovi nisu oštećeni kao posledica incidenta.

Službe hitne pomoći rade na gašenju požara. Utvrđeni su svi detalji onoga što se dogodilo.

Prema preliminarnim podacima, na jednoj od deonica Krimskog mosta gori rezervoar za gorivo, gašenje je u toku, lukovi mosta nisu oštećeni , rekao je na svom Telegram kanalu savetnik šefa Krima Oleg Krjučkov.

Prema njegovim rečima, zapalila se cisterna sa gorivom na jednoj od deonica mosta. Došlo je do požara u rezervoaru za gorivo na repu teretnog voza. Krjučkov je istakao da brodski lukovi nisu oštećeni.

Savetnik šefa Krima je napomenuo da su u toku radovi na gašenju požara. Još je rano govoriti o uzrocima i posledicama“, dodao je on.

Webtribune.rs