ovjek je istisnuo prišt na bradi i umalo umro: Ako ne znate gdje se na licu nalazi ‘trokut smrti’, možda da se okanite istiskivanja

Ako obožavate istiskivati prišteve, nakon ove priče ćete sigurno malo stati na loptu.

Naime, muškarac iz Kine gotovo je umro od teške infekcije nakon što je istisnuo prišt na bradi. Ubrzo nakon toga gospodin Chen dobio je vrućicu i usta su mu natekla, a infekcija se proširila i na pluća, piše Daily Mail.

Prestravljena supruga odvela ga je u bolnicu. “Imao je prišt na bradi. Rekla sam mu da ga ne istiskuje jer je to radio prije. Ko bi rekao da će ovaj put stanje biti tako ozbiljno?”, rekla je gospođa Chen za lokalne medije.

Dijagnosticirana mu je upala oba plućna krila, a mjesec dana se borio za život na odjelu intenzivne njege prije nego što se njegovo stanje konačno stabiliziralo.

“Imao je infekciju usta koja je izazvala dvostruku upalu i kolaps pluća. Stanje mu je bilo kritično”, izjavio je liječnik.

Dodao je kako se Chenova infekcija razvila nakon što je istisnuo prišt na dijelu lica koji se zove ‘trokut smrti’. Vrh tog trokuta se nalazi između obrva, a krakovi sežu do ispod kutova usana. Istiskivanje prišteva na tom dijelu lica može imati ozbiljne zdravstvene posljedice, kao što je to na svojoj koži doživio i gospodin Chen.

“Izbjegavajte istiskivanje prstima, a najvažnije je potražiti medicinsku pomoć ako koža oko prišta postane crvena, nateknuta ili bolna ili pacijent dobije vrućicu”, ističe liječnik.

Nakon što je mjesec dana proveo na odjelu intenzivne njege, stanje gospodina Chena napokon se stabiliziralo, prenosi “Net”.