Rusi spržili bacačima plamena britanske i američke plaćenike pri pokušaju ulaska na rusku teritoriju

Ruski teški sistem bacača plamena pogodio je kombinovanu četu britanskih i američkih plaćenika.

Plaćenici i članovi PMC-a iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država pokušali su da naprave proboj u rejon naselja Pologi u Zaporoškoj oblasti.

Procenjeni broj prisutnih stranih plaćenika ovde je oko 30 ljudi. Njima je zadat snažan udarac pomoću ruskih teških sistema TOS-1A „Solncepjok“.

„Specijalne snage iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država uništene su iz teškog sistema bacača plamena Solncepjok (TOS). Navodi se da su militanti pokušali da prodru na teritoriju Rusije “, prenosi Pravda.

Zahvaljujući sposobnostima teških sistema bacača plamena TOS-1A „Solncepjok“ da pogode veliku površinu i stvarno unište sve ciljeve, bilo da se radi o vojnoj opremi ili utvrđenim područjima, grupa specijalnih snaga iz Velike Britanije i SAD je uspešno eliminisana. što će verovatno primorati ukrajinske trupe da napuste bilo kakva ofanzivna dejstva u ovom pravcu.

Tokom protekle nedelje u Zaporoškoj oblasti su primećene veoma velike snage Oružanih snaga Ukrajine, uključujući strane plaćenike. Prema rečima načelnika administracije Zaporoške oblasti Rogova za svih sedam meseci od početka specijalne vojne operacije, ovako velika grupa ukrajinskih snaga ovde nikada ranije nije viđena.

Webtribune.rs