Sami sebi najveći neprijatelji: Ovo je najtužniji znak Zodijaka

Pripadnici jednog znaka zbog svojih vječitih dilema ne mogu odabrati pravi put, što ih rastužuje.

Iako neodlučni, prilično su nepokolebljivi na putu do svojih ciljeva.

Ovaj horoskopski znak poznat je po svojoj neodlučnosti i mračnom razmišljanju, što dovodi do toga da su uvijek nesrećni ili depresivni.

Riječ je o Vagama.

Vage su u neprestanom strahu. Uvijek razmišljaju o posljedicama i predviđaju budućnost koja je u njihovim mislima najčešće crna i neizvjesna.

Opterećena kontrolom, Vaga je prilično tužna, pa čak i depresivna jer ne može da kontroliše svaku stvar koja postoji.

Njihova neodlučna priroda također utječe na njihove emocije, što može dovesti do toga da budu zbunjeni o tome kako se zaista osjećaju, piše Direktno.rs

Emocionalna ravnoteža je veoma važna za Vagu. Kada tuga naruši tu ravnotežu, Vage padaju. Njihova tuga je jedna od beznađa i skloni su tome da joj se predaju. Vaga je samostalni ekvilajzer emocija. Ako veruju u svoju sposobnost da izjednači svoju tugu i posegnu za pomoći, mogu se vratiti na pravi put za tren.

U društvu su uglavnom omiljeni zbog svoje dobroćudnosti i inteligencije pa se lijepo slažu sa suprotnim polom.

Vaga je jedan od najuravnoteženijih znakova, ali kada su depresivni, imaju tendenciju da se osjećaju nestabilno i neraspoloženo, sa smanjenom željom za druženjem.

Često se mogu osjećati beznadežno, ali uprkos tome daju sve od sebe da ostanu sretni i pribrani, samo da bi ljudi koji ih okružuju bili sretni.

Možda zvuči čudno, ali Vaga bi radije stavila tuđa osjećanja na prvo mjesto ispred svojih. Međutim, zbog svojih negativnih stavova oni su sami sebi najveći neprijatelji na putu do sreće.