Sta znači sanjati bivše ljubavi – U snovima se pojavljuje ono što nam nedostaje u stvarnosti

Sanjanje bivšeg može imati nekoliko značenja, a to može biti povezano s nostalgijom za domom, procesom tugovanja, sukobom, pa čak i sa nesigurnošću. Da bismo analizirali svoj san, moraćemo posmatrati šta se u njemu dešavalo.

Sanjate intimne trenutke sa bivšim: Ako je ono što ste sanjali povezano sa intimnim kontaktom, to može značiti da vam nedostaje bliskost s tom osobom i dio vas želi ispuniti tu želju. Normalno je doživljavati romantične snove sa svojim bivšim, jer je on osoba s kojom ste razmjenjivali ljubav.

Vas um je navikao na primanje senzualnih podražaja koji su nakon prekida nestali. Šta znači sanjati da je vaš bivši s nekim drugim: S druge strane, ako je u snu vaš bivši partner s drugom osobom, to može imati nešto složenije značenje: uprkos činjenici da ta osoba više nije s vama, i dalje osjećate povezanost sa njom.

Šta znači sanjati da ste se vratili sa bivšem: Sanjanje da vam se bivši vraća je jedan od najčešćih snova. Ove vrste snova mogu značiti mnogo stvari. Obično je znak skrivene želje da ponovo budete sa njim. Budući da se to ne događa u stvarnom svijetu, vaš um stvara scenarije za ono što priželjkuje,piše Pult24info

U svakom slučaju, moramo obratiti pažnju na svoje emocije. Prema teoriji psihoanalize i značenju snova prema Sigmundu Freudu, naši snovi imaju za cilj ispunjavanje i zadovoljavanje potreba koje nisu ispunjene tokom dana.

Stoga, ako se naš bivši pojavljuje periodično dok sanjamo, možda ćemo morati razgovarati s njim ili njom kako bismo zatvorili ranu koju naš um drži otvorenom. Važno je proći pravilan proces tugovanja i prevladati prekid na zdrav način, u suprotnom, možda ćete i dalje sanjati o bivšima.