Banka izbacila dedu na ulicu – a policajac uradio ovo i SVIMA ZAPUŠIO USTA!

Kad je stariji čovjek isfrustrirao bankare, bacili su sve svoje vještine za usluživanje mušterija kroz prozor i odlučili se ponašati prema njemu kao prema smeću.

Umjesto da ga usluže, odlučili su ga izbaciti iz banke, u kojoj je bio odani mušterija. A kao sol na ranu – pozvali su policiju da dođe i uhapsi starijeg čovjeka!

Ali kad je na mjesto događaja došao policajac, vidio je to iz potpuno drugog ugla, od onog što su vidjeli bezdušni bankari. Vidio je starijeg čovjeka u potrebi, pa je uradio ono za što je i polagao zakletvu – uslužio je starijeg čovjeka i pomogao mu da završi važnu transakciju.

Policajac Robert Josett saslušao je šta muči 92-godišnjaka, koji je samo htio podići nešto svog novca koji je stavio na svoj račun. Nisu ga željeli uslužiti, iako je godinama bio odani mušterija, zato što mu je istekla lična karta.

Bio je uznemiren jer mu je trebao njegov novac, koji je zaradio napornim radom.

Tad je policajac odlučio napraviti ispravnu stvar i odveo ga je u Službu za izdavanje vozačkih dozvola i ličnih karti, kako bi izvadio novu ličnu kartu. Onda je požurio u banku prije nego se zatvorila.

Ovaj put, 92-godišnjak je u banku ušao sa policijskom pratnjom. Policajac je želio biti siguran da će ga tretirati sa poštovanjem, pa ga nije ostavljao dok nije dobio svoj novac.

Ovaj policajac je svetac! Sve što je ovaj djedica želio, je zadržati svoju nezavisnost. A policajac mu je pomogao na dostojanstven način. Dobro odrađen posao, policajče! napisao je korisnik koji je podijelio fotografiju.

Lako je začepiti uši za molbe drugih ljudi, ali kad slušamo, imamo moć da promijenimo njihove živote nabolje – iako se možda nama ne čini tako u tom trenutku.

Stoga, kad primijetite da je nekom potrebna pomoć – ukažite mu je! Nikad ne znate koliko to može promijeniti nečiji život.

(Izvor: nezavisno.info)