Šta se dogodi Srbinu kad u francuskoj Legiji stranaca odbije da ratuje protiv svoje zemlje i sunarodnika (VIDEO)

Dragan Marković bivši legionar i državljanin Francuske, bio je gost produkcije “HelmCast” gde je govorio o svom iskustvu u Legiji stanaca, promenama koje su se poslednjih godina desile u toj formaciji , aktuelnim dešavanjima u Francuskoj za koju kaže da je okupirana od strane liberala.

Marković je ispričao da legionari imaju pravo da odbiju da idu u rat protiv svojih sunarodnika, ali da se na to ne gleda blagonaklono. On je ispričao šta se njemu dogodilo kada je kao legionar odbio da sa francuskom vojskom ratuje protiv  Srba u Bosni i Hercegovini.

– Imamo pravo da ne idemo u sukobe na teritoriji naše zemlje osim ako se dobrovoljno prijavimo za taj zadatak – objasnio je on.

Marković je ispričao da osim u ratovima legionari često stradaju u međusobnim sukobima, a da je jedan od legionara, koga je pobedio u tuči pesnicama, probao da ga likvidira tokom vežbe gađanja.

Marković je ispričao kako je zbog Slobodana Miloševića 1999. godine u kantini legije stranaca u DŽibutiju, u Africi, izbila masovna tuča među legionarima. Marković kaže da nije voleo Miloševića i da je zbog njega i njegove politike napustio Srbiju, ali da je morao da interveniše na provokaciju kolege iz Engleske.

Englez mi opsuje Slobodana Miloševića, ja sam bio zbunjen, nisam mogao da se povučem iako sam Miloševića mrzeo. Morao sam da intervenišem, tad je krenula bitka gde su se umešalli drugi Englezi na njegovu stranu, a sa moje strane Poljaci, Rusi i drugi istočni narodi. Na kraju smo svi završili u zatvoru, ti moji istični drugari koji su me podržali nisu bili ni ogrebani, a kad smo pogledali Engleze, Irce i Amerikance oni su bili sa polomljenim nogama i rukama. To je izgledalo ko bolnica iz Prvog svetskog rata – ispričao je Marković u intervju za “HelmCast”.

Po mišljenju Markovića, Srbija je ipak za nijansu slobodnija od Francuske, ali takođe dodaje da Srbija nema opoziciju, dok smatra da se Francuski narod budi i da osvojenih 40 posto Mari Lepen ipak nešto znači.

U skladu sa legionarskim kampovima, Marković planira da otvara kampove u Srbiji gde će se ljudi edukovati po sistemu stare Legije stranaca, legije koja održava tradiciju, uz razne borilačke veštine, preživljavanja u prirodi i slično.