‘UBIO SAM IH I NIJE MI ŽAO, ČEKAO SAM GODINU DANA!’ Bivši Vlasnik Restorana Uzeo Pravdu U Svoje Ruke: ‘Prvo Sam Ih Ranio Da Ne Bi Pobjegli, Četvrtog Je Bog Spasio’

Priča kao iz kriminalističke serije dolazi nam iz susjedne Bosne i Hercegovine

jedne trgovine u blizini.

“Pogledao sam dalekozorom i vidim svi na okupu kod jedne trgovine. Njih četvorica što su me tukli i još nekih 17 ljudi. Obučem kaput, u rukav sam stavio pušku na kojoj sam skratio kundak i cijev i krenem prema njima. Prvo sam ih ranio da ne bi mogli da pobjeći. Doduše četvrti je pobjegao, njega je samo dragi Bog spasio. Da nije, i njega bih ubio. Oni povikaše – Nemoj Hadžija, nećemo te više dirati. Kažem im – Pa i nećete! Tu ih ubijem. Život su mi upropastili”, priča Hadžija.

 

Hadžić je prvo nakon sudskog procesa bio nepravomoćno osuđen na 21 godinu zatvora zbog trostrukog ubojstva, a onda je sudac zbog onog pisma dodao na kaznu još tri godine zatvora. Kaže, lagao bih kada bi rekao da mu je žao.

“Nemoj Hadžija, nećemo te više dirati. Kažem im – Pa i nećete i žalim se kada sam svjesno planirao to učiniti. Svjesno sam planirao osvetu. Čekao godinu da ih pobijem i sad kao žao. I tužitelju sam rekao da je to bila osveta”, ispričao je svojevremeno Hadžić.

 

Autor:Dnevno.hr