ČIŠĆENJE RERNE NIKAD NIJE BILO JEDNOSTAVNIJE: Zaboravite na ribanje, treba vam 1 začin – iskusne domaćice otkrile tajnu

Jeftin i neophodan začin koji svaka domaćica ima kod kuće očistiće rernu bez ribanja.

Čišćenje rerne nije lak posao i zato mnogi to ostavljaju za neki drugi put. Najbolje bi bilo kada biste je prebrisali posle svake upotrebe, ali ljudi uglavnom nemaju vreme za to i skoro svi čekaju posljednji trenutrak. Tada se već nakupi dosta masnoće i proces čišćenja je mnogo komplikovaniji i traje dugo, a pritom sve vrijeme morate da čučite.

Iskusne domaćice su otkrile jednostavan trik, kako da uklonite masnoću pomoću jednog začina, a poslije samo treba da je prebrišete. Čišćenje rerne nikad nije bilo jednostavnije, a sve što treba da uradite je da pospete so po rerni i da je uključite da se grije na 100°C. So namažite i po dnu i po ivici rerne. Natrijum hlorid, kada se zagrije, otpušta masne naslage, što znači da ćete lakše oprati prljavštinu. Kada so dobije zlatnu boju, isključite rernu i kada se ona ohladi pređite sunđerom i toplom vodom, a onda još jednom brzinski i sa sredstvom za čišćenje. Osušite ubrusima i rerna je spremna.

Takođe, ovo možete da radite i odmah poslije pečenja. So odmah premažite po vreloj rerni i ostavite tako da stoji pola sata. Taman će biti spremna za brzinsko pranje poslije ručka.

Izvor: Stvar ukusa