Spazila sam porodicu sa dvoje dece u restoranu. Svi su poručili hranu osim dečaka (11). Dala sam mu papir sa ovim rečima i spasila mu život

Konobarica sa Floride, Flavejn Karvaljo, proglašena je herojem nakon što se pojavila priča o tome kako je dečaka (11) spasila od nasilničke porodice. Cela Amerika sada izveštava o njenom podvigu.

Porodica je, kako prenose američki mediji, sela za sto u restoranu u kome Flavejn radi, a konobarici je zapalo za oko da, iako su majka i otac naručili hranu za sebe i četvorogodišnju devojčicu, za dečaka nisu naručili ništa uz opasku da će on jesti kod kuće. Tada ga je, kaže, pogledala malo bolje i primetila da dečak ima modrice na licu i rukama.

Primetila sam mu veliku ogrebotinu između obrva, a potom i modrice kod oka. Posumnjala sam da nešto nije u redu – kaže Flavejn.

Rešila je da dečaku doturi papirić sa porukom: “Da li ti treba pomoć? OK”. Potom je zauzela položaj iza leđa dečakovih roditelja kako bi on mogao da joj signalizira odgovor.

 

 

– Nakon što je par puta klimnuo glavom, napravio je gest rukama kao da ne zna šta da radi. Odmah sam pozvala policiju koja je došla za par minuta i zaista profesionalno odradila posao – kaže ona.

Policija je uskoro uhapsila oca, Timotija Vilsona, pod optužbom za zlostavljanje deteta trećeg stepena. Policija je saopštila da je dečak otkrio detalje zlostavljanja – da su ga često ostavljali da visi naglavačke sa vrata i da su ga tukli metlom, kao i da je česta kazna koju je dobijao bila to da ostane bez hrane. Dečakova majka, Kristen Svan, takođe je uhapšena pod istom optužbom, piše miami.cbslocal.com.