ZAMRZNITE PASTU ZA ZUBE I UŠTEDITE VRIJEME I NOVAC: Evo kako vam sve ovo sredstvo može pomoći u kući

Osim za brigu o oralnoj higijeni, pastu za zube možete koristiti i za mnoge druge stvari. Odličan je za čišćenje fuga, bijelih cipela ili srebrnog posuđa. Također ima efekat uklanjanja mrlja.

Neki ga koriste za ubode insekata, iako je ova metoda kontroverzna jer može iritirati kožu i pogoršati upalu. Zanimljiv patent je upotreba smrznute paste za zube.Šta možete učiniti sa smrznutom pastom za zube? Iako ga više ne možete koristiti za pranje zuba, odlično će ukloniti neugodne mirise sa daske za rezanje. Ako često pripremate ribu ili volite jela sa belim lukom, verovatno ste upoznati sa ovim problemom.

Ploču je teško temeljito očistiti, a s nje je praktički nemoguće ukloniti intenzivne mirise. Nakon nekoliko upotreba predmet je trajno prožet mirisom hrane koja se priprema. Vi sigurno ne želite ništa više rezati na njemu. Postoji rješenje – smrznuta pasta za zube. Ne samo da će ukloniti neugodne mirise, već će se dobro nositi i s bakterijama koje predstavljaju veliki problem na daskama za rezanje.

Radi lakšeg korištenja, procijedite pastu, na primjer u kockice leda, a zatim je stavite u zamrzivač. Kada se masa stvrdne i postane bukvalno kamena, vaše kocke za čišćenje su spremne. Možete ih koristiti i za čišćenje potplata bijelih cipela, kupatilske mase, lavaboa, okova, pločica i mnogih drugih predmeta.

Naravno, smrznuta pasta se prilično brzo topi u toplim rukama, pa je najbolje koristiti gumene rukavice.