Bivši mi daje mjesečno samo 79 hiljada dolara, s tim ne mogu da preživim”

Pripadnica visokog društva Njujorka ponovo pokreće brakorazvodnu parnicu jer prvi put, kaže, nije bila pri sebi zbog antidepresiva.

Pripadnica američkog visokog društva Libi Mugrabi (41) čiji je 100 miliona dolara vrijedan razvod godinama fascinirao javnost, ponovo je otvorila slučaj tvrdeći da se njen bivši suprug David nije pridržavao dogovora, piše Dejli Mejl.

 

Mugrabi se u decembru nagodila s mužem i tada bila “vrlo sretna” s nagodbom koju je dobila. Međutim, sada tvrdi da zbog antidepresiva koje je tada uzimala zapravo nije bila svjesna da pristaje na samo 79.000 američkih dolara mjesečno od čega, kaže, ne može da preživi, prenosi “B92“.

Par ima dvoje zajedničke djece, Rouzmeri i Jozefa, za koje se vjeruje da imaju oko 14 i 12 godina. Vjenčali su se 2005. godine, godinu dana nakon što su se sreli u hotelu St Redžis u Aspenu u Koloradu.

 

Davidova porodica je iz Sirije i “teška” je oko pet milijardi dolara. Prave su legende u svijetu umjetnosti i posjeduju najveću privatnu zbirku djela Endi Vorhola na svijetu.

 

U sudskim dokumentima, Libi je rekla da joj je David poslao dvije slike kako je dogovoreno – ali one su oštećene i nisu toliko vrijedne.

 

U tužbi je kazala da je David “namjerno oštetio umjetnine koje joj je pristao da da prema sporazumu o razvodu”.

 

Jedno od djela bio je Vorholov “Kip slobode”, čija je vrijednost oko dva miliona dolara. Druga slika umjetnika Baskijata, procjenjena je na 6,5 ​​miliona dolara.

 

Umjetnine je trebalo da preda 6. maja, kako je navedeno u dogovoru, u kući u Hemptonu koju je Libi dobila u sklopu razvoda. Predati su joj i automobili, uključujući i jedan vintidž Ferari.

 

Njen sigurnosni tim na dan izvršenja je pozvao policiju tvrdeći da je umjetnina koju je David poslao putem servisa imala oštećenja od vode. Takođe, i druga umjetnina je “oštećena” pri “podizanju djela papira s platna”, kazali su.

 

S obzirom na takvo stanje, Libi je odbila da primi radove. Tvrdi da David “nije pravovremeno platio obavezu izdržavanja barem pet mjeseci” prije nego što je potpisala sporazum o razvodu, što je učinila “pod prisilom” jer ju je to dovelo u “finansijski očaj”.

 

Dodaje da su je “zastrašili” potpisivanjem sporazuma, kojeg sada nastoji da poništi i ponovo otvori postupak razvoda. Njen bivši muž David nije komentarisao situaciju. Novi dokumenti predati su sudu i pokazuju naglu promjenu njenih osjećanja.

 

U februaru je za jedan podkast rekla da bi ostala u braku, ali kaže da je suprug bio taj koji je podnio zahtjev za razvod. Rekla je da je njen suprug bio “jako drag i divan muškarac”, ali prenizak za nju.

 

“Niski muškarci imaju Napoleonov kompleks. Nisu zadovoljni svojom visinom, pa to moraju da nadoknade na druge načine”, rekla je.

Kazala je da se nada da će sljedeći put upoznati nekoga višeg: “Takođe je rekla da bi ostala u braku dok djeca ne napune 18 godina, ali da ju je bivši iznenadio zahtjevom za razvod.