BOLOVALA OD DEPRESIJE, DEČKO JE OSTAVIO TRUDNU, PA POKUŠALA DA SE UBIJE: Evo kako danas izgleda čuvena Hurem (FOTO)

Glumica Merjem Uzerli svijet je osvojila ulogom Hurem u popularnoj turskoj seriji „Sulejman Veličanstveni“.

Iako joj je ova uloga donijela planetarnu popularnost, Merjem je ipak napustila seriju i otišla u rodnu Njemačku, tačnije u Berlin.

 

Mnoge je ova njena odluka prilično iznenadila, a producent serije Timur Savdži rekao je u jednoj emisiji da je glavni razlog bio taj što je glumica patila od poremećaja u psihologiji poznatog kao „sindrom sagorijevanja“ i nije mogla više da izdrži naporna snimanja.

Simptomi ovog sindroma jesu bezvoljnost, zamor i nedostatak entuzijazma, a vremenom se sve pretvorilo u hroničan stres praćen nesanicom, glavoboljom, padom imuniteta, visokim pritiskom, depresijom, napadima panike i poremećajem koncentracije. Nakon što je osjetila sve ovo, glumica je odlučila da napusti projekat.

Kako su mediji pisali, glumica je za vrijeme snimanja ove serija navodno imala i problema sa kilažom, zbog čega se dodatno osjećala loše i imala je problema sa samopouzdanjem.

 

Taman kada je riješila da svoj život dovede u red, stigao je novi udarac. Naime, njen 17 godina stariji partner, preduzetnik Đan Ateš, ostavio ju je kada je saznao da je glumica u drugom stanju.

Kako se pisalo, to je Merjem dovelo do nervnog sloma, nakon čega je pokušala da se ubije skokom sa balkona, ali je prošla samo sa lakšim povredama. Nakon toga je bila smještena u bolnicu za psihičke i mentalne bolesti u Njemačkoj.

 

Kasnije je rodila kćerkicu Laru Žeminu kojoj se potpuno posvetila i u njoj je pronašla novi smisao života, piše nova.rs.