Dopisivala sam se sa ovim vojnikom 12 meseci i slala mu novac, a kada sam majci pokazala sliku SRUŠIO MI SE SVET: Rekla mi je BOLNU istinu od koje mi se okreće želudac

Samohrana majka Džuli Prajs nedavno je sa britanskim medijima podelila gorko iskustvo sa kojim se suočila kada je poverovala jednom muškarcu sa društvenih mreža koji je zapravo mesecima pleo klupko laži kako bi izvukao novac od nje.

Ova 35-godišnjakinja je prodala svoj automobil, televizor i verenički prsten svoje bake, a sve kako bi platila letove svog virtuelnog ljubavnika kog je želela da upozna. Poslala mu je preko 5.000 funti, da bi se na koncu svega ispostavilo da je čovek njenih snova bio najobičniji prevarant koji je koristio fotografije američkog vazduhoplovca Džonatana Ramosa.

 

Džuli se sa njim dopisivala više od 12 meseci putem “Vocapa”, a on je u potpunosti preuzeo identitet pomenutog vojnika, te se takođe predstavio kao Džonatan. Redovno mu je slala “Amazon” i “iTunes” poklon kartice, za koje je tvrdio da su mu neophodno kako bi pristupio Internetu iz vojne baze u Avganistanu.

Stidim se toga, ali odlepila sam za strancem. Verovala sam da je on osoba sa fotografija, da je vojnik i da se bori za svoju zemlju. Kada sad mislim o tome, osećam se glupo, Ali, tada sam bila tek izašla iz dugogodišnje veze, otac mi je umro pet meseci pre toga. Znao je da sam ranjiva i tako me je i prevario”, priča ova Britanka.

 

Ona kaže da je sa celom pričom izašla u javnost kako bi upozorila druge žene.

 

“Ne želim da druge žene izgube sve što sam i ja jer su se spetljale sa prevarantima poput njega”, dodala je.

 

Džuli, koja ima dvoje dece od 11 i 4 godine, kaže da je ovaj neznanac počeo da joj šalje poruke na novogodišnje veče 2018. godine. Vremenom je počeo da govori da je voli, a uvek je imao izgovore zašto ne mogu da se čuju putem video poziva. Počeo je i da joj traži poklon kartice i određene manje svote novca, a na kraju ju je zamolio i da mu pošalje 1.000 funti kako bi mogao da dođe u Veliku Britaniju da je upozna.

 

Skupila je novac prodajući svoj nakit, prsten svoje bake, a prodala je i svoj automobil za 400 funti. Ali kada je otišla na aerodrom u junu 2019. godine kako bi ga sačekala – niko se nije pojavio.

 

“Tek sutradana mi je poslao poruku u kojoj je tvrdio kako ga je komandant sprečio da dođe. Takođe, rekao mi je da će mu trebati još novca i ja sam mu poverovala”, priča Džuli.

 

U oktobru 2019. konačno je sve ispričala svojoj majci Meri koja joj je otvorila oči i ukazala na to da je prevarena.

 

Kasnije je Džuli na Fejsbuk grupi koja raskrinkava različite Internet prevarante pronašla video na kome stvarni Džonatan Ramos objašnjava da su njegove slike ukradene sa zvanične Instagram stranice gde ga prati preko 90 hiljada ljudi.

Naoružana tim dokazima, Džuli je kontaktirala svog online “dečka” i suočila ga sa njegovim lažima.

 

“Mislim da je bio iz Afrike i da je lažirao američki akcenat. Samo mi je spustio slušalicu. Želim da omognem ženama da izbegnu ono kroz šta sam ja prošla. Ljudi često misle da samo starije žene padaju na ove zamke, ali evo ja imam 35 godina i uletela sam pravo u jednu”, zaključila je Prajsova.