Isklesano tijelo i mšići su samo maska: Otkrivena je prava istina o Zlatanu i problem je ozbiljan

Zlatan Ibrahimović je svojim tijelom oduševio sve dok je uživao na odmoru u Miamiju, međutim isklesano tijelo i atraktivni mišiši su samo maska za ozbiljan problem kroz koji prolazi ovaj 41-godišnjak.

 

Ibrahimović je ušao u petu deceniju života i kako sada stvari stoje upitno je da li će više ikad zaigrati ozbiljan fudbal. Iako to on uporno negira, izgleda da je njegovoj karijeri došao kraj.

 

Cilj je bio da se Ibrahimović vrati u prvu utakmicu osmine finala Lige prvakana milanskom San Siru protiv Totenhema, koja je zakazana za 14. februar.

 

Datum povratka mogao bi opet pomaknut nakon posljednjih vijesti o stanju Šveđanina, neki idu toliko daleko da tvrde da mu je karijera završena.

 

Zlatan nastavlja da se trudi da se vrati u formu nakon operacije lijevog koljena. Radio je u u Milanelu krajem prošle godine i u Miamiju prvih dana nove godine.

 

Svoju rehabilitaciju na pijesku i naporan trening s vrećama za jačanje mišića objavio je je na društvenim mrežama sam napadač.

Ipak, kako prenosi “Gazzetta dello Sport”, Ibra i dalje boli, a koljeno mu ne daje nikakve garancije i izgleda da je vrijeme za penzionisanje.

 

Ibrahimović nije otputovao u Lecce sa ekipom i neće ići u Rijad sa timom na utakmicu Superkupa u srijedu protiv Intera, koja je vrijedna prvog trofeja u sezoni.

 

Legendarni napadač će odvojeno i u privatnom aranžmanu otputovati u Saudijsku Arabiju kako bi saigrače bodrio sa tribina, kao i uvijek otkako je primoran da bude gledalac.

Ibra želi da se vrati i bude protagonista na svoj način čak i na terenu, a ne samo da bude vođa svlačionice gdje motivše kako mlade igrače, tako i iskusnije.

 

Međutim, vrijeme povratka je još uvijek zagonetka. Prvo je povratak morao biti početkom godine, zatim je odlagođen za kraj januara, kako sada stvari stoje neće na teren ni u februaru.