Ivankino tijelo spremili za sahranu: Kada su kćerka i sin otvorili SANDUK, umalo su se ONESVIJESTILI od šoka

Majku je trebalo da sahrane na obližnjem groblju, a brat i sestra su ranije došli u mrtvačnicu kako bi se posljednji put pozdravili sa njom.

 

Brat i sestra Ivan Čukljek i Branka Pikutić iz hrvatskog sela Belca kraj Zaboka, ostali su zaleđeni kada su ugledali da se u sanduku u kojem je trebalo da bude sahranjena njihova majka, nalazi druga žena. Ovaj incident dogodio se 2014. godine, ali i dalje izaziva šok i nevjericu kako u Hrvatskoj, tako i u regionu.

 

– Kad smo u mrtvačnici otvorili kovčeg, zamalo smo se onesvijestili. Unutra nije bila naša majka nego nepoznata žena – šokirano su prepričali brat i sestra.

Majku je trebalo da sahrane na obližnjem groblju, a brat i sestra su ranije došli u mrtvačnicu kako bi se poslednji put pozdravili sa njom.

 

– Sreća je da je sestra željela da otvorimo sanduk. Da nije, pokopali bismo i oplakivali neku drugu ženu. Naša majka ima oko 80 kilograma, a žena u kovčegu imala je upola manje. Sanduk je bio naš, ali u njemu je bila žena obučena u odjeću naše majke – ispričao je brat.

 

Njih dvoje su alarmirali sve zaposlene u bolnici, ali su odatle dobili informaciju da se pokojna Ivanka Čukljek ne nalazi kod nih, kao i da nemaju nijednu mrtvu ženu u svojoj mrtvačnici.

 

Nakon ovog skandala, ubrzo je obaviještena i policija koja je otkrila da se pokojna Ivanka nalazi u mjestu Mihovljan u sanduku Katice Plukavec. Budući da njena porodica nije otvarala sanduk, sve dok ih policija nije kontaktirala, nisu ni znali za zamjenu.

U šoku sam. Samo želim da dobijem tijelo svoje majke i da je sahranim – rekao je tada Branko Plukavec ispred mrtvačnice zabočke bolnice, u koju su dovežene obje pokojnice i gdje je svaka staviljena u pravi sanduk.