Nekadašnji vojnik izašao u javnost sa senzacionalnom tvrdnjom: Bio je dio postrojbe koja je uhvatila izvanzemaljca!

Sve se to odvilo 1996. godine, samo koji dan nakon što su mještani Varginhe prijavili da su vidjeli dvoje gostiju iz svemira.

Edison Boaventura Júnior, brazilski istraživač i ufolog, predstavio je prije nekoliko dana javnosti nekadašnjeg vojnika Saula Joséa Machada, čovjeka koji je iznio senzacionalnu tvrdnju da je njegova postrojba svojedobno sudjelovala u uspješnom hvatanju izvanzemaljca!

 

Sve se to odvilo 1996. godine, samo koji dan nakon što su mještani Varginhe, smještene jugozapadno u državi Minas Gerais, prijavili da su vidjeli dvoje gostiju iz svemira.

Ta zgoda tada je postala globalna medijska priča, pa tako i danas na Wikipediji možete naći sljedeću crticu koja kaže da je navodne izvanzemaljce zarobila brazilska vojska u suradnji s policijom i vatrogascima.

 

“Nakon te epizode grad je počeo ulagati u takozvani NLO turizam. I danas postoje autobusna stajališta u obliku svemirskih brodova i vodotoranj u samome centru grada inspiriran istom tematikom“, stoji na Wikipediji.

 

“Bio sam najniži čin, praktički regrut. Probudili su nas oko dva sata iza ponoći. Bez ikakva objašnjenja, zajedno uz ostale pripadnike voda u Belo Horizonteu, poslani smo kamionom na put koji je trajao puna četiri sata.

 

Isprva sam mislio da je u pitanju obična vojna vježba, u puškama nije bilo metaka, a po dolasku u Varginhu naređeno nam je da na jednoj nizbrdici u šumi krenemo u “čišćenje” u V formaciji“, kazao je Saulo José Machado u intervjuu i nastavio:

 

Nalazio sam se na jednom od krajeva formacije kada sam začuo viku jednog od časnika. U tom su trenutku iz šume izašla dvojica vojnika iz skupine koja su se već nalazila u tom području. Nosili su jedno od stvorenja u visećoj mreži, još uvijek je bilo živo”.

 

“Prvi detalj koji mi je privukao pažnju bila je izuzetno velika glava. Bila je potpuno nesrazmjerna u odnosu na tijelo, a usto su se isticale i crvene oči. Gledao sam u to stvorenje desetak sekundi. Koža je djelovala kao da je nauljena, a prisutan je bio i čudan miris koji me podsjetio na aceton“, pričao je taj čovjek.

 

Ima li u njegovoj storiji imalo istine, naravno da je pitanje, pa sve uzmite kao zanimljivost uz veliku dozu rezerve.