Ovaj čovjek zarađuje milione, a ne radi ništa! Kako mu je to uspjelo?

Šoji Morimoto iz Japana je zaradio dosta novca, a da nema ni dan radnog staža.

 

Originalna ideja mu je pomogla da živi lagodno, a da uloži minimum napora.

 

Naime, ovaj 37-godišnjak zarađuje velike svote ne radeći – ništa! On posljednje dvije godine radi kao osoba koja može da “jede, pije i daje jednostavne odgovore, ali ništa više od toga”. Zvuči kao nešto što baš nikome ne treba, ali u praksi on ima posla preko glave.

Trenutno želi da ga angažuje preko 3.000 ljudi, a ako se pitate zbog čega pobude klijenata su različite. Primjera radi uskače u ekipe gejmera kada im nedostaje jedan igrač, pravi društvo osobama koje predaju papire za razvod ili pozdravlja one koji su se preselili u novi dom.

Pratim svoje mušterije gdje god oni to žele. Odgovaram na njihova pitanja, slušam ih, klimam glavom kada treba. Bilo mi je neprijatno u početku, ali navikao sam se vremenom – ispričao je Morimoto za “Vice”.

 

Kaže da je u početku svoje usluge dijelio besplatno, ali da je polako to preraslo u unosan biznis – danas jedan angažman naplaćuje oko 80 eura.

Šoji je ispričao kako ga je jedna 36-godišnjakinja angažovala najmanje 10 puta, a pravio joj je društvo kad je išla na sastanke ili u se*s šop. “Slušao me je bez osuđivanja i bez problema sa mnom išao u se*s šop. Osjećala sam se kao da imam podršku dok je uz mene, a pritom mi nije nametao svoje mišljenje”, otkrila je ova klijentkinja, prenosi “Informer“.