42 GODINE JE ŽIVIO U DŽUNGLI, JEO JE PACOVE, GUŠTERE I ZMIJE: PRIČA O PRAVOM TARZANU KOJI NIJE ZNAO DA ŽENE POSTOJE

Ho Van Tan je živio normalnim životom sa svojom porodicom u seocetu Tra Kem za vrijeme rata u Vijetnamu.

Međutim, jednog dana je u eksploziji mine izgubio ženu i dvojicu sinova, pa je uzeo svog dvogodišnjeg sina Ho Van Langa i pobjegao u džunglu, gdje se potpuno izolovao od civilizacije i više nije stupio u kontakt ni sa kim, piše Daily Mail.

 

Njih dvojica su 41 godinu proveli u šumama Taj Tra u okrugu Kuang Ngai učeći da love, grade sklonište i da se brane. Preživjeli su zahvaljujući voću i manioki iz šume i gajenju kukuruza, a u svoju ishranu su često uključivali i pacove, zmije, guštere, majmune i med.

Nosili su ogrtače koje su napravili od kore drveta i živjeli su u drvenoj kolibi koju su podigli pet metara iznad zemlje.

Thanh se plašio života među ljudima jer nije vjerovao da je rat gotov, a čak i danas kaže kako se nada povratku u džunglu. Od malih nogu Lang je svoje dane provodio među biljkama i životinjama, na području Kuang Ngai provincije.

 

Ono što je najviše šokiralo medije u priči ovog pravog Tarzana jeste činjenica da do nedavno nije znao da postoje žene.

 

Kako kaže, njegov otac mu nikada nije objasnio da postoje dva pola, pa je prvi puta vidio nekog kada je stigao u malo naselje. Do sada je vidio svega pet osoba, ali uvijek bi pobjegao i sakrio se od njih jer nije poznavao ‘čovjeka’ kao vrstu živog bića.

Nedostatak socijalnih vještina jedna je od najvećih prepreka s kojom se Lang bori i osam godina nakon dolaska u civilizaciju. Iako sada zna da postoje muškarci i žene, još uvijek ne razumije glavnu razliku polova.

Otac ga je opisao kao bebu koja je zarobljena u tijelu muškarca jer ne razumije koncept življenja u normalnom svijetu.

 

Ne zna razliku između dobrog i lošeg ponašanja, ne zna ništa o životu. Odrastao je u divljini. Još uvijek ne razumije razliku između muškog i ženskog pola i nema seksualne potrebe. Nikada ih nije imao, ne zna za to – rekao je za kraj otac.

Ipak, Lang se do sada koliko-toliko prilagodio životu među ljudima i svakoga dana nauči nešto novo.