Ljudskost i humanost na delu: Turski vojnik spasio mačku iz ruševina nakon razornog zemljotresa (FOTO)

Kada se dogodi neka velika elementarna nepogoda, poput zemljotresa, svima je jasno da svet nikako neće obići lepe fotografije.

 

To je juče bio slučaj sa Turskom i Sirijom, a u razornom zemljotresu koji je pogodio ove dve zemlje, poginulo je više stotina ljudi. Koliko je nepogoda bila jaka, najbolje govori činjenica da su se tresli čak i Kipar i Liban.

 

Zastrašujuće fotografije su preplavile internet, a nove se, nažalost, samo nižu, jer i u Turskoj i u Siriji, šteta je ogromna.

 

Međutim, u moru zaista potresnih fotografija porušenih zgrada i kuća, uništenih automobila i povređenih ljudi, našle su se i one iz kojih isijavaju ljudskost, dobrota i plemenitost.

 

Naime, ispod trgovačkog centra “Galerija”, koji se nalazi u Dijarbakiru, a koji je pogođen jačinom 7,4 Rihterove skale, pripadnici turske žandarmerije su iz ruševina uspeli da spasu mačku.

Osim što je prljava i čupava, na fotografijama je vidno i da je ova maca prilično uplašena. Srećom, sada je na sigurnom i uvereni smo da je dobila adekvatnu negu.

 

Inače, mačke su prilično cenjena bića u Turskoj i maltene ih smatraju božanstvima. A kako i ne bi kada su predivne.