NAS ČETVORO SMO U VEZI I NE ZNAMO KO JE OTAC KOJEG DETETA: Žive svi u istoj kući, a evo kako se smenjuju u KREVETU

Iskustvo žene koja živi u poligamiji mnoge je iznenadilo budući da je sudbinu koja ju je snašla uspela da okrene u svoju korist i unovči to što je muž pored nje doveo još jednu ženu. Dok većina žena pristaje na poligamne brakove u koje veoma rano ulaze, neke od njih beže boreći se za sebe.

 

Mešutim, jedna porodica poligamiju je digla na viši nivo. Naime, oni tvrde da su kao monogamna porodica, samo što ih je četvoro. Njihovu porodicu čine dva muškarca i dve žene, zajedno sa decom.

 

Situacija je sama po sebi komplikovana, a činjenica da su priznali su da nemaju pojma ko je otac dvoje najmlađe dece u njihovoj porodici, te da ne planiraju da saznaju uskoro mnoge je šokirala.

Porodica živi u Libanu i svi su u velikoj ljubavi. Odnosi funkcionišu prema sledećem principu: dvojica nuškaraca u kući menjaju krevete svake druge noći, tako da kada su njihove “žene” zatrudnele u roku od nekoliko meseci jedna od druge – a nije bilo moguće reći ko je biološki otac kojeg deteta.

 

Uprkos činjenici da mogu da urade DNK analizu kojom bi razjasnili nedoumici, oni ističu da za nji to nije ni važno, jer žele da podele roditeljske odgovornosti.

 

Osmočlanu porodicu čine Alizija i Tajler Rodžers koji su imali dvoje dece od sedam i osam godina, pre nego što su proširili vezu sa prijateljima Šonom i Tajom Hartles.

“Želeli smo da učinimo sve što smo mogli da osiguramo da se svi osećaju kao jednaki roditelji. U ovom trenutku genetika ne bi promenila ništa”, rekla je Taja za Today.

 

Zajednički život otpočeli su 2020. godine, dok su se Taja i Alizija porodile 2021. godine, i to u razmaku od 7 meseci. Osim što se ne zna ko je otac kojeg deteta, njih dve sebe smatraju mama svoj deci.

Spavaju svi zajedno i jedan na jedan, ali komunikacija je ključna. Ako jedan par želi malo vremena nasamo, objaviće to u grupnom četu. U jednom videu su prikazali kako se bude jedno pored drugog u svakoj kombinaciji.

 

Uprkos tome što naizmenično imaju odnose, žene nemaju interesa za intimnost jedna sa drugom, kao ni muškarci.

“Da mi je neko pre četiri godine rekao da ćemo biti u poliamornoj vezi sa četvoro dece, smejala bih mu se u lice”, rekla je Taja – “Nisam znala da će to biti najbolja stvar koja nam se ikada dogodila”, dodala je.

 

Ona je takođe naglasila su sada svi čak manje ljubomorni nego što su bili ranije.