Nevjerovatna priča frizerke iz Bijeljine: Kako je postala dio obezbjeđenja Muammara Gaddafija

U emisiji “Kafica” portala InfoBijeljina gošća je bila Dijana Stevanović, vlasnica salona ljepote u ovom gradu, a zanimljivo je da je ova frizerka i šminkerka po struci bila član obezbjeđenja bivšeg lidera Libije Muammara Gaddafija.

U emisiji Dijana je otkrila kako joj je od malena bila želja da bude frizer te napominje da je i profesionalni šminker, ali nije sanjala da će je taj posao dovesti do Muammara Gaddafija.

 

Odselila se u Libiju, a zahvaljujući svom poslu ubrzo je došla u kontakt s porodicom Gaddafi. Ispričala je kako je prvenstveno počela šišati njegovu suprugu, a potom je na red došao i sam Gaddafi.

 

Otkrila je kako je za prvo šišanje od Safie Farkash, bivše prve dame Libije dobila 1.000 dolara. Od njenog supruga dobivala je i značajnije iznose, kao i zlato.

 

“Nakon tri mjeseca dobila sam propusnicu za rezidenciju, imala sam svog vozača. Nakon par mjeseci sam dobila i službeno auto”, ispričala je Dijana.

Njegovu porodicu pratila je na putovanjima i tako obišla cijelu Afriku. Jednom prilikom joj je lično Gaddafi kazao da kreću obuke za obezbjeđenje te da bi volio da ona bude tio tima.

 

Naime, ona je ispunjavala uslove potrebne da bi bila član obezbjeđenje te je odmah pristala, a što je između ostalog bilo i visina od 182 cm te težina od 120 kg.

Prisjetila se i situacije kad je morala reagovati u Skupštini te se morala baciti na Gaddafija.

 

“Naravno nas je vojska štitila, gdje god bi krenuli na teren”, pojasnila je Stevanović, “Jednom prilikom u Skupštini ja sam refleksno se bacila na njega i tako smo pali nazad, izvukli smo ga u pozadinu. Sutradan me zvao na raport i rekao mi je šaljivim tonom: ‘Nemoj više da bi se bacila na mene. Ne mogu da dišem'”.

 

Ona tvrdi da se Gaddafi često šalio, kaže da su znali da je dobro raspoložen ako je u trenerci. Istaknula je kako je on bio dobar prema svom narodu, a da je kod njega radilo dosta ljudi sa prostora Balkana, pogotovo Srbije.

 

Govoreći o njegovoj djeci kazala je kako se odlično sporazumijevaju na srpskom jeziku, a za Gaddafija je kazala kako vrlo dobro govori engleski jezik iako ga u javnosti nije govorio.