NJEN MUŽ JE BIO NEPLODAN, A IPAK SU DOBILI DETE: Makedonki je svekrva tajno dala savet vredan ZLATA, a ona se odmah bacila na posao!

Težak začetak i neplodnost sve češći su problemi parova, a Mataruška banja nadaleko je poznata po lečenju raznih ginekoloških oboljenja, pre svega primarnog i sekundarnog steriliteta, disfunkcije ovarijuma i slično.

 

Na skopskom portalu “Galama” osvanuo je zanimljiv tekst, u kom se opisuje kako je jedna žena, zahvaljujući svekrvi, ostala trudna, iako je njen suprug bio neplodan.

 

Čitateljka koja se javila ispričala je priču svoje prijateljice.

 

“Par je u braku 14 godina. Šest godina su neuspešno pokušavali da ona zatrudni, nekoliko puta su išli i na veštačku oplodnju, ali se nije “uhvatilo”. Testovi su pokazali da je on sterilan i da ne može da ima dece. Šest godina su pokušavali da dobiju dete. Onda ju je jednog dana pozvala svekrva, dala joj pare i rekla da ide u banju najmanje mesec dana, dva meseca, koliko god je potrebno. Posavetovala je da tamo nađe nekog ko joj se dopada i da legne sa njim.

Lezi sa njim koliko god puta treba, a kada osetiš da si trudna, vrati se kući i odmah lezi u postelju sa mojim sinom. Reći ćeš mu da su ti se u banji od tople vode “otvorili kanali” i da si lakše zatrudnela. Ali upamti, čim budeš bila sigurna, vraćaj se kući. Ja ću te bogato nagraditi sa zlatom”, rekla je za skopski medij prijateljica žene koja je “pomoć” potražila u banji.

 

I tako se žena spakovala i otišla u banju. U to vreme tamo nije bilo gužve, pa je u sobi bila sama. Reči svekrve je shvatila kao ozbiljan zadatak, a i sama je žarko želela da se ostvari kao majka. U banji nije bilo puno gostiju. Pretežno su bile žene i po neki starac. Srećom, personal je bio mlad, a ona se zagledala u jednog terapeuta. Odmah joj se dopao, pa je diskreno počela da mu se nabacuje. I sama se iznenadila koliko brzo je sa njim završila u krevetu. Svako veče su imali seks, a ponekad i preko dana. Bila je iznenađena njegovom muškošću, a kada bi završili posao, ona bi, kako ju je savetovala svekrva, krišom podizala noge da se bolje “primi”. Ponekad joj je u posetu dolazio i muž, pa je i sa njim vodila ljubav, ali se on

kratko zadržavao jer je morao na posao.

Kada je posle četrdesetak dana provedenih u banji test bio pozitivan, ona se spakovala i vratila kući. Rastanak sa mladim terapeutom nije bio bolan. On je znao da je ona udata. Čim se vratila kući, otrčala je kod svekrve i saopštila joj radosnu vest. Još to veče je legla sa mužem. Meseci su prolazili, a došao je i dana kad im je saopštila radosnu vest. Rodila je zdravo muško dete, a muž joj je bio presrećan. Radosna je bila i njena svekrva, koja je unuče gledala kao deo svoje krvi.

 

Dve godine kasnije, ponovo je pozvala snaju i rekla joj da je došlo vreme da ponovo ode u banju i zatrudni sa još jednim detetom. I još joj je dodala da bi bilo dobro da zatrudni sa istim čovekom kako bi deca ličila jedno na drugo. Žena je opet ostala trudna sa fizioterapeutom, i po drugi put se ostvarila kao ponosna majka još jednog sina.

 

“Kada mi se pre nekoliko meseci poverila, dvoumila se da li da po treći put ode u banju. Želela je i ćerku. Samo je čekala “vizu” od svekrve. Još nije otišla. Mnogo želi i treće dete, a ne bi htela da postoji velika razlika u godinama među decom. Sada čeka šta će odlučiti svekrva, a ja joj držim palčeve”, napisala je prijateljica ovog bračnog para, koja je znala pravu istinu “izlečenja” neplodnosti.