Policiji prijavio mačka lopova i njegovog vlasnika: KOMŠIJI POJEO PUN TANJIR PEČENJA

Deda N. F. iz jednog sela kod Bogatića prijavio je policiji u ovom mjestu prve komšije zbog toga što mu se njihov mačak ušunjao u kuću i sa stola pojeo pun tanjir pečenja.

On je policiji prijavio da mu komšijske mačke i psi duže vrijeme pričinjavaju štetu i da mu je tek nakon posljednjeg nedjela komšijskog mačka “pala klapna” zbog čega je otišao da traži njihovu pomoć.

 

“Znam ja da je to pomalo i smiješno, ali više ne znam kako da se izborim sa komšijskim životinjama. Posebno mi je žao mesa, jer mi ga je donio unuk. Ja sam pojeo samo dva komada, a mačak je smazao sve ostalo iz punog tanjira – požalio se N.F.

 

On priznaje da je, možda kriv, jer nije zatvorio vrata, a komšijski mačak je pravi lopov.

Inače N.F. živi sam i mada je u “zlatnoj mladosti” zdravlje ga dobro služi i sam brine o sebi. Ništa mu, kaže, ne nedostaje, samo što se nervira zbog nestašnih komšijskih pasa i mačaka.

 

Odnijeli su mu obuću, pa je ostao bez papuča i cipela, a nedavno i skoro sve kobasice iz špajza. Zbog nestašnih životinja je upozoravao komšije, a pošto ništa nisu preduzimale pomoć je tražio od policije.