“Sada me najviše želi” – Nena 4 mjeseca drogirala dečka i držala ga kao taoca da bi joj ostao vjeran

Bilo joj je važno samo da ga drži uz sebe.

 

Mlada Nijemica Nena Valen (24) iz okoline Lajpciga “proslavila” se u svom okruženju po bizarnoj, ali istinitoj priči koja je osvanula na dva lokalna portala, prenosi “Objektiv“.

 

Nena je uhapšena nakon što je otkriveno da je puna 4 mjeseca držala u svojoj kući dečka, koga, kako je rekla u policiji, “nije mogla da obuzda od poriva da je svakodnevno vara”.

Nijemica nije negirala da je zaključala dečka u kuću ali je smatrala da je imala jak razlog za to, kao i da ga nije mučila. Ona je u avgustu, nakon što joj je “pukao film” od još jednog otkrića da je prevarena maltene kidnapovala svog momka i dovela ga kući.

 

Nena ga je zapravo namamila pričama o zajedničkom životu i opraštanju za sve gdje ju je prethodno emotivno iznevjerio. Rekla mu je da ga jako voli i da samo želi da žive zajedno. Tako ga je dovela u kuću i zaključala u jednu od soba iz koje nije mogao da pobjegne jer nije imala ni prozor a i vrata su bila masivna i “starog kova”.

 

Momak je tamo čamio skoro četiri mjeseca a Nena mu je vrata otvarala samo kada bi mu davala da jede i tada je držala pištolj u ruci. Pištolj za koji će se pretpostaviti da je bio samo igračka.

 

U hranu i vodu mu je uvijek sipala neki od opijata koje je posjedovala, tako da je čovjek skoro 24 sata dnevno bio drogiran.

 

Nekoliko puta momak je pokušao da pobjegne, ali Nena je uspijevala da mu osujeti namjere, sve dok se nije prevarila u procijeni “odanosti” rođene sestre njoj. Kada im je došla u posjetu, Nena joj je rekla da je momak otišao u SAD i da se ne vraća.

 

Njoj je bilo čudno što je čula nečiji glas sa sprata, na šta joj je sestra govorila da je to samo televizor. Sestra je potom namjerno i sljedeće nedelje došla, i to nenajavljena kod Nene i tada je u kuhinji primijetila da kuha ručak za dvoje i da ima spremljen poslužavnik sa priborom.

 

“Sestra se sjetila da je Nena i kao mala voljela da gleda filmove sa otmicama ljudi i pomislila je, znajući da je ljuta na momka što je vara stalno, da ga je možda zaključala. Prijavila ju je nama i mi smo došli na lice mjesta i otkrili sve”, rečeno je u policijskoj stanici predgrađa Lajpciga.

 

Interesantno je da je Nena policajcima na kraju imala šta da kaže:

Mislim da mi se isplatilo sve ovo. Zaboravio je na sve prethodne djevojke s kojima me je prevario, a i djeluje mi da me sada voli i želi više nego prije”.