Scena kao iz filmova strave, ljudi su bježali u šoku: S neba su počele padati ribe, evo što se dogodilo

Stanovnici su bili prilično šokirani kada je riba počela padati tijekom razdoblja jake kiše.

Stanovnici udaljene zajednice u Australiji bili su, u najmanju ruku, prilično iznenađeni kada je hrpa ribe počela padati s neba poput kiše. Definitivno je riječ o neobičnom fenomenu – rijetko kada kišnica pada s neba u pojedinim dijelovima Australije, a kamoli žive ribe.

 

Međutim, upravo se to nedavno dogodilo u maloj ruralnoj zajednici Lajamanu – smještenoj na sjevernom rubu pustinje Tanami. Stanovnici su, razumljivo, bili prilično šokirani kada je riba počela padati tijekom razdoblja jake kiše, no ovo čak nije ni prvi put da se to dogodilo.

Nevjerojatna pojava

 

Lokalni stanovnik i vijećnik Središnje pustinje Andrew Johnson Japanangka rekao je: “Vidjeli smo veliku oluju koja se približavala našoj zajednici i mislili smo da je samo kiša. Ali kad je kiša počela padati, vidjeli smo kako padaju i ribe.”

Čini se da snažna uzlazna strujanja – potencijalno čak i tornada – mogu pokupiti vodu i ribu iz mora ili rijeke, prije nego što ih izbace natrag na zemlju čak stotinama kilometara daleko. Lajamanu, budući da se nalazi u području sjevernog teritorija na vrhu Australije, prilično je daleko od bilo kojeg mjesta, ali stotinama kilometara od mora.

 

Nije prvi put…

 

Međutim, neki se stanovnici sjećaju da se ista stvar dogodila 2010., a drugi 2004. godine. Ista stvar dogodila se i 1974. godine. Japanangka je dalje rekao da su ribe bile ‘veličine najmanje dva prsta’, a neke su čak bile još žive u trenutku pada.

 

Dodao je: “Vidjeli smo neke kako slobodno padaju na tlo. A neki padaju na krov. Bila je to najčudesnija stvar koju smo ikad vidjeli. Mislim da je to blagoslov od Gospoda.”