SRBIN OZENIO AFRIKANKU KOJU JE UPOZNAO NA INTERNETU

Bojan iz Mladenovca se pre 2 nedelje oženio, ali MLADU NE MOŽE DA DOVEDE KUĆI: Posle 2 godine ljubavi i 5.000 evra, njegova žena MORA DA SPAVA KOD DRUGARICA – evo zašto

Bojan Stanković (36) iz Mladenovca pre dve nedelje rekao je “Da” devojci svog života. Od tad se, međutim, nisu videli, a pitanje je i da li će se videti. Ne samo to, njegova supruga više ne može da spava kod svoje kuće, a do njegove ne može da dođe. Preostaje joj samo da spava na kauču kod neudatih drugarica i rođaka.

 

Problem je, naravno, u birokratiji. Bojan je, naime, svoju suprugu Efrozinu Umutoni Tujizere (26) upoznao putem interneta. Efrozina je iz Ruande, a dve godine su ona i Bojan u svakodnevnom kontaktu. Bojan je inače po zanimanju kamiondžija, a duge vožnje i naporne puteve prekraćivala mu je ljubav koja se rađala između njih.Ona je inicirala to svakodnevno dopisivanje. Malo po malo, uskoro smo bili stalno u kontaktu. Ona me je budila za smene, pratila moje puteve i brinula za mene – kaže Bojan.

Prolazili su dani, pa nedelje a onda je negde u petom mesecu svakodnevnog dopisivanja Bojan poželeo da je dovede u Srbiju. Poslao joj je pare za vizu ali isprečila se birokratija. Viza joj je odbijena uz izgovor da će Efrozina pokušati da migrira. Pokušali su ponovo i opet su odbijeni. U međuvremenu, nastavili su svakodnevni kontakt, rešeni da se nekako spoje.Pokušavali smo na sve strane. Nažalost, ja nemam nikakvu vezu, sve što pokušavamo pokušali smo legalnim putem, a meni je rečeno da bez veze i korupcije teško da ću moći da joj obezbedim vizu – kaže nam Bojan.

 

Od ženidbe ipak nije odustao. Pre dve nedelje, seo je u avion i zaputio se kod Efrozine gde su jedno drugom rekli “da”.Venčanje sam ja finansirao. Naravno, ne žalim ni dinara, naprotiv – kaže nam Bojan koji je ukupno na sve pokušaje da dovede svoju devojku u Srbiju, kao i na samo venčanje, potrošio oko 5.000 evra.

 

Međutim, u Srbiju, gde planiraju da žive, vratio se sam…Tradicija je u Ruandi da devojka koja se udala mora da ide iz kuće. Međutim, Efrozinina situacija je specifična. Njene tri sestre, kao i majka, uviđaju tu specifičnost i bile bi spremne da sačekaju da mlada dobije vizu.Otac joj je dosta specifičan i tradicionalista. Ne dopušta mogućnost da nastavi da živi kod kuće – objašnjava nam Bojan.

To znači da Efrozina otkad se udala nije noćila kod kuće, osim u danima kada otac ode do sela pa se ona krišom vrati u svoju devojačku sobu.

Ostale noći provodi kod tetke, neudatih drugarica i rođaka. Posao nema, pa joj novac jednom nedeljno šalje novac kako bi imala za svoje potrebe.Ne odustajemo od apliciranja za vizu. Ona trenutno upravo opet skuplja papire i sve dok ne dođe u Srbiju nećemo odustati, jer se nadamo da će konačno državne službe uvideti besmislenost toga da venčani par drže u drugim državama. Ja, nažalost, veze i kontakte da sve ubrzam nemam, pa nam ostaje samo da se nadamo da će se neko iz ambasade smilovati i pustiti Efrozinu da konačno dođe u Srbiju – zaključuje Bojan. Dotle, primorani su da brak, kao i vezu, održavaju preko interneta.