STIGAO DO POSLEDNJEG PITANJA NA KVIZU MILIONER I NAPRAVIO URNEBES: Pozvao drugara da mu kaže jednu stvar, svi popadali od SMEHA!

Evropu je oduševio neverovatan nastup u švedskoj verziji kviza “Želite li da postanete milioner”, kada je Jonas von Esen (31), dvostruki svetski prvak u pamćenju i finalista švedskog “Got Talent” šoua pod nazivom “Talang” postao milioner, a da nije potrošio nijednog džokera.

 

Onda je stigao do poslednjeg pitanja, kada je odlučio da iskoristi pomoć “pozovi prijatelja”.

Na pitanje za milion kruna u kom se tražilo ime arhitekte koji je projektovao Čandigar, glavni grad indijskih država Pandžab i Harjana, izgrađen 1950-ih godina, Von Esen nije se dugo mučio.

 

Nakon kraćeg razmišljanja, režio je da nazove Dovida, svog prijatelja sa pab kvizova i sparing patnera kada je znanje u pitanju. Međutim, pitanjem je iznenadio sve prisutne.

 

– Dovide, imaš li nešto posebno u planu za sledeću subotu? Naime, pozvao bih te na jednu malu zabavu – rekao mu je Von Esen, nakon čega je voditelj, najpre u čudu, prasnuo u smeh.

 

Dovid je pristao da dođe, a Von Esen je tad iskoristio i pomoć “pola pola” tek “toliko da bude siguran”.

Ovo bi mogao da bude TV fijasko veka ako sad, nakon svega ovoga uprskam odgovor – našalio se i na kraju odabrao tačan odgovor Le Korbizje.

 

– Kad sam video pitanje, bio sam prilično siguran da znam odgovor. Sedeo sam tamo i razmišljao šta ću da uradim jer sam znao odgovor, a imao sam i pomoći, pa zašto da se ne zabavim malo. Mislio sam, šta ako sam sada žrtvovao milion da bih se zabavio? Ali onda sam pomislio da ako ga budem imao, biće i to istorjski loše samo po sebi, ali ipak istorijsko! Bilo bi baš apsurdno da nisam bio u pravu – rekao je Jonas za Aftonbladet.

Jonas je rekao kako nije planirao da pozove prijatelja, a sa novcem će, kaže, kupiti šarene čarape kad ih već “imam toliko s rupama”. Ipak, osim čarapa odlučio se na nešto ozbiljnije.

 

– Takođe ću moći da se više posvetim onome u čemu uživam, da podučavam tehnologiju pamćenja, da snimam više videa na JuTjubu i tako dalje – zaključio je on.