Test za trudnoću je bio pozitivan, ali u utrobi ove žene nije rasla beba

Žena je bila vrlo sretna kada je otkrila da je test za trudnoću bio pozitivan. Međutim, u utrobi ove žene nije rasla beba, već se razvijala bolest.

Lauren Knowles iz Aberdina, u Škotskoj, bila je presretna kada je test za trudnoću pokazao da je ponovno trudna.

Trudnoća je tekla uobičajenim tijekom sve do početka osmog tjedna, kada joj je na koži izbio jak osip. Liječnici su je poslali na skener, koji je otkrio užasavajuću istinu: Njezina “nerođena beba” zapravo je bila smrtonosna bolest.

Rekli su joj da boluje od zloćudne hidatiformne mole, vrste tumora zbog koje dolazi do grozdastog zadebljanja posteljice.

Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs

”Tumor je rastao u maternici na isti način kao što bi rasla beba, lučili su se isti hormoni, a testovi trudnoće su svaki put bili pozitivni. Nije bilo šanse da pomislim da je rak, ali nakon što sam počela krvariti, napravila sam još neke testove, a snimka je pokazala da je masa u mojoj maternici rak i odmah sam podvrgnuta terapiji”, priča Lauren, koja danas živi u Perthu u Australiji.

Imala sam užasne bolove, ustala sam iz kreveta i otišla u toalet zajedno sa stalkom za infuziju. Čim sam sjela, počela sam se napinjati. Bilo je vrlo bolno. Kada je bol prošla, ustala sam i pogledala u WC školjku, u kojoj je bila velika crna masa”, priča Lauren.

“Osjetila sam ogromno olakšanje i zahvalnost što je tumor najzad izašao iz mog tijela.”

Tumor veličine kruške je oštetio maternicu

Tumor veličine kruške oštetio joj je maternicu i doktori su je upozorili da će teško ponovno zatrudnjeti. Samo tri mjeseca kasnije ostala je u drugom stanju. Rodila je kćerkicu Indy, koja danas ima deset mjeseci.

Foto: Blic.rs
Foto

Tumor se, međutim, uporno vraćao.

Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs

Jednoga dana dok je ljuljala sina u parku, pogledala je u zemlju i vidjela krv na sve strane. Hitno je odvezena u bolnicu, nakon čega je imala šest ciklusa visokotoksične terapije. Za tih sedam dana opala joj je sva kosa. Nakon pet mjeseci, njezino stanje je nastavilo da se pogoršavati u travnju 2015. A onda je jednog dana osjetila jake grčeve u stomaku.

Sve vrijeme sam bila u strahu da je opet molarna trudnoća i nisam mogla da uživam u njoj. Kada smo prvi put otišli na ultrazvuk, vidjela sam otkucaje bebinog srca i nisam mogla plakati od sreće”, priča ona.

Indy je rođena pet tjedana prije termina carskim rezom, ali je “potpuno savršena”.

“Želim svima reći da nikada ne treba gubiti nadu, čak i kada vam se čini da je nešto nemoguće”, kaže Lauren.