“10 PUTA SAM SE RAZVODIO, A BOG ME JE POČASTIO SA 11. ŽENOM” Za nju kaže da je njegova srodna duša i ona prava

Ferid se oženio po 11. put i sada već tri godine uživa u braku sa Ismetom.

Ferid Rizvić – Fera, kako je poznat svojim komšijama, poznanicima i prijateljima, danas uživa sa svojom Ismetom, sa kojom je tri godine u složnom i lepom braku u njihovom porodičnom domu, u selu Rizvići kod Fojnice.

 

Kako je rekao, Imsetu je upoznao nakon što mu je žena sa kojom je proveo skoro dve decenije preminula i nije zažalio što se još jednom oženio.

– U svojoj mladosti imao sam dosta hirova, bio sam dosta živ, tako da sam sa 18 godina stupio u prvi brak. I tako, nisu se kockice posožile i tako je krenulo. Druga godina, druga žena, treća godina, treća žena, četvrta godina, četvrta žena, peta godina, peta žena, ona je bila petu i šestu godinu, sedmu godinu, osma žena, deveta godina, deveta žena, deseta godina, deseta žena, e, sa njom sam živeo 19 godina. Ona je nažalost umrla, ovo je sad jedanaesta – govori Fera iz Bosne i Hercegovine, čija je životna priča sve ostavila bez reči.

 

– Bio sam deverli glave, nisu me išli brakovi nikako. U suštini sve su žene valjale, ali nisam ja u mladosti. Hirovi su tu bili, kafana, piće. Deseta mi je žena bila iz Nemile i sa njom sam živeo 19 punih godina. Pre nešto više od tri godine je umrla – ispričao je Ferid za Tatabrada televiziju.

 

Ismetu je, kako je rekao, upoznao preko prijatelja. Ipak, istinu o broju supruga koje je imao, nije joj rekao na početku.

Stupio sam u kontakt sa njom i otišao sam kod Ismete dva puta i zakazao svadbu. Ona je malo bila skeptična i pitala me je: „Kako mogu da ti verujem?“, reko’ „otići ćeš kod mene u kuću pa ćeš da vidiš“. Doduše, ja sam nju tada slagao, rekao da sam se ženio četiri-pet puta. Kasnije sam priznao – priča Ferid.

 

– Baš se poštujemo i uvažavamo. Mi smo dve napaćene duše i spojili smo to u jednu celinu, kao da živimo trideset, a ne tri godine – rekao je on.

 

Kako Ismeta kaže, krase ih ljubav i sloga, što se prenelo i na njihovu decu. Naime, oboje imaju po dvoje i kako ističu ne odvajaju ih, već im svima uporedo pomažu. Ismeta ima dve ćerke, Ferid dva sina.

– Mi smo našli srodnu dušu, volimo se! Nije mene interesovalo kuća ni imanje, samo kakav je čovek. Prvo što smo posložili bila su deca, on ima dvoje i ja dvoje, to su sve danas moja deca, ja bih za njih poginula. Ako damo mom detetu, dajemo i njegovom, ako nema za njegovo, nema ni za moje – ispričala je Ismeta između ostalog.