DEČAK DONEO PIŠTOLJ U ŠKOLU I UPUCAO UČITELJICU: Evo šta je svemu prethodilo

Hauard Gvin, tužilac u američkom gradu Njuport Njuzu, rekao je da je malo verovatno da će šestogodišnji dečak koji je upucao svoju učiteljicu u osnovnoj školi biti optužen. Međutim, još nije doneta odluka da li će protiv bilo koje punoletne osobe biti podneta krivična prijava.

Učenik je 6. januara doneo pištolj u rancu i upucao 25-godišnju učiteljicu Abigejl Zverner u ruku i grudi, ali je ona preživela napad. Gvin smatra da bi pokretanje sudskog procesa bilo “problematično” jer je dečak premlad da razume pravni sistem, piše Bi-Bi-Si.

 

– Naš cilj nije samo da uradimo nešto što je brže moguće. Кada analiziramo sve činjenice, optužićemo svaku osobu ili osobe za koje verujemo da možemo van razumne sumnje dokazati da su počinile zločin – rekla je Gvin.

U odvojenom intervjuu za lokalni ABC Njuz, on je naglasio da je opšti konsenzus među američkim pravnim stručnjacima da šestogodišnjak “ne može da stvori potrebnu zločinačku nameru da bi bio kriv za teški napad”.

 

Zverner je tužila školski okrug zbog napada, za koji policija kaže da se dogodio nakon “svađe” sa đakom prvog razreda. Oružje je legalno kupljeno i pripadalo je majci deteta, saopštila je policija ubrzo nakon događaja.