Kornjača za 60.000 bogataša: Pogledajte najveću megajahtu na svijetu

Projekt je vrijedan osam milijardi dolara, a za izgradnju će biti potrebno osam godina.

Talijanski dizajnerski studio Lazzarini poznat je po maštovitim konceptima futurističkih jahti.

 

Nedavno su predstavili koncept letećeg broda, a sada su u javnost pustili prve fotografije nešto realnijeg koncepta pod imenom Pangeos.

Radi se o 550 metara dugom i 610 metara širokom ‘plutajućem gradu‘ koji može primiti 60.000 gostiju.

‘Kornjaču za bogataše‘ pokreće devet električnih motora koji pružaju maksimalnu brzinu od samo 10 km/h, no obaranje brzinskih rekorda s Pangeosom ionako nije prioritet.

S gazom od 30 metara, trup broda podijeljen je u nekoliko blokova, a struktura se također može pohvaliti golemim vratima na krmi koja omogućuju drugim brodovima da uđu u ovo plutajuće carstvo.

Lazzarini navodi da će uz napajanje preko solarnih ploča na krovu, ‘krila‘ broda tijekom plovidbe dobivati energiju od valova te tako krstariti bez emisije štetnih plinova.

Među bogatim sadržajima na brodu, Talijani ističu brojne trgovačke centre, hotele, dva heliodroma, garaže za automobile itd…

Pangeos je za sad tek impresivan koncept, no Lazzarini se nada da će ga jednog dana pretvoriti u stvarnost. Talijani su već pronašli i dovoljno veliko brodogradilište u Saudijskoj Arabiji gdje bi Pangeos mogao postati stvarnost.

Za izgradnju talijanske megajahte bit će potrebno osam godina, a cijeli projekt procijenjen je na osam milijardi dolara.