MARIJA IZ BOGUTOVCA IMA 25 GODINA I 6 DECE: Živi u kući sa 4 generacije, jaki su kao tvrđava, ali se zna ko se ZA SVE PITA!

Za trpezom je četiri generacije, sloga, poštovanje i ljubav. Porodica Korićanac iz Bogutovca, sela u podnožju Čemerna, ima 13 članova. Žive pod istim krovom, a razmak između najstarijeg i najmlađeg člana porodice je 78 godina. Korićanci funkcionišu kao tim, kao trvđava su, kažu, jaki i nesalomivi.

“Sve imamo, sloga. Zna se ko je glava kuće, ali baba više odlučuje. Kad neko dođe, ja i sednem, a ona nastavlja da radi, a već je sa mnom ceo dan radila”, kaže Radmila Korićanac, a glava kuće, njen suprug Jovica Korićanac, nije štedeo reči poštovanja prema svojoj supruzi: “Uvek je poslušam”.

 

“Kada je porodica na okupu, svi smo, hvala Bogu, zdravi, sposobni i radni. Stvaramo, gradimo, borimo se. Mislim da je lepota pogledati i da bude čovek okružen svojom decom i to je nešto najlepše na svetu”, rekao je Jovica.

 

Tri snaje podarile su ovoj kući desetoro dece, najmlađa Marija (25) čak šestoro. Marija Korićanac kaže da bi bez pomoći ostalih ukućana teško odlučila da ima šestoro dece.

Imam ko da mi pomogne, da sam sama definitivno ne bih mogla sa njih šest. Na selu smo, sloboda, deca mogu slobodno da mi se kreću”, kaže mlada Marija.

Asfalt koji je došao do kuće učvrstio je odluku mladim Korićancima da ostanu na selu. Pomogla im je i država za kupovinu prvih sto ovaca, a vredne ruke su taj broj udvostručile. Imaju dugoročne planove i zato im sve uspeva.

 

“Mislim da sve možemo da postignemo kada smo zajedno. Sve što poželimo”, kaže otac šestoro dece Mladen Korićanac za RTS.

Za sada uglavnom proizvode sir i kajmak, koji svojim kvalitetom lako dolaze do kupaca, a u budućnosti bi želeli da ga poslužuju i turistima u svom domaćinstvu.