PORODILA SE U 7. DECENIJI I ZA SVE ŽENE IMA SNAŽNU PORUKU KOJU MORAJU ZAPAMTITI: Svima je zapušila usta jednom rečenicom

Kerolajn Nes iz Australije je žena koja je razbila sve predrasude. Naime, postala je mama u 58-oj, a na svet je donela zdravog dečaka Džaveda 2017. godine. Iako ističe da nije ni sanjala da će se u poznijim godinama ostvariti u ulozi roditelja, a li smatra da joj je najbolja životna uloga što nije odustala.

 

Ova 64-godišnjakinja usvojila je zamrznuti embrion u Indiji 4.500 za funti, jer se ceo život borila sa problemima oko plodnosti. Na svakom koraku se suočava sa ružnim komentarima, a najčešće čuje da ljudi smatraju da je vrlo sebična, jer je dobila bebu tako kasno. Sa druge strane, Australijanka se ne osvrće mnogo na to i tvrdi da ju je zapravo majčintvo u poznim godinama učinilo mnogo boljom osobom.

Ova Australijanka tvrdi da nije sebična što je dobila bebu kasnije u životu i tvrdi da ju je to zapravo učinilo boljom majkom.

 

– Da imam bebu pre svoje 60. nikada ne bi bio moj prvi izbor kada sam bila mlađa. Nikada nisam želela da budem samohrana majka, to je bila moja najgora noćna mora, ali je došlo do faze u kojoj je bilo ‘sada ili nikada’ i znala sam da ću zažaliti ako ne pokušam – rekla je za The Sun.

Iako je bila u braku, nikako nije mogla da ostane u drugom stanju.

 

– Bila sam udata kada sam bila mlađa, ali sam se mučila da zatrudnim. U svojim 30-im otkrila sam da imam problema sa plodnošću, ali dok smo počeli da razmišljamo o vantelesnoj oplodnji, naša veza je pukla i jednostavno nismo želeli da u to dovodimo dete. Nakon što sam se razvela od svog muža, gospodin pravi se nikada nije pojavio, imala sam nekoliko veza, ali nijednu za koju sam smatrala da je zaista prikladna“, kaže ona.

Za proces usvajanja zamrznutih embriona je saznala kasno, tek pred svoj 58. rođendan, a starosna granica u Australiji je bila 55. Međutim, bila je rešena sve da pokuša kako bi se ostvarila kao majka, te je otišla u Indiju. Naime, u toj zemlji dovoljeno je ženi da uđe u ceo proces do 58 – te, te je Kerolajn imala svega par meseci da pokuša. Embrion bira osoba koja želi da ga usvoji i implantira u matericu koristeći istu tehniku kao kod vantelesne oplodnje.

 

Njen sin Džaved ima pet godina i rođen je kao zdrava beba, iako je Kerolaj imala unapred zakazan carski rez zbog visokorizučne trudnoće u tim godinama.

– Nije primetio da sam starija, sve što kaže je da želi tatu. Mislim da druge mame očigledno primećuju. Neki Džavedovi prijatelji imaju bake koje su otprilike istih godina kao i ja, ali ja se samo predstavljam kao njegova mama. Na kraju krajeva, nemam čega da se stidim – kaže ova hrabra žena.

 

Posebno ističe da nikako nije kasno da žena u 50-tim posane majka, te da joj je to bila najbolja odluka u životu.

– Mislim da nije kasno kada ste u svojim 50-im.Tako mi je drago što sam bila uporna sa trudnoćom, jer je Džaved potpuno promenio moj život. Ne mogu da zamislim da sam ovo mogla da propustim, a za roditeljstvo imam još najmanje dobrih 20 godina. To je bila najbolja odluka koju sam ikada donela“, zaključuje.