Ugledni hirurg tvrdi: “Umro sam i otišao u raj – sada znam kako on stvarno izgleda”

Pitanje šta sledi posle smrti predstavlja misteriju koju niko ne može da reši vekovima.

Priče o odlasku u raj i pakao, filmovi i svedočenja ljudi koji tvrde da su imali ovakvo iskustvo samo nas još više zbunjuju jer se opipljivi i konkretni dokazi još uvek ne pojavljuju.

Jedan čovek koji tvrdi da ima odgovor ili bar ideju o tome šta se dešava je neurohirurg doktor Iben Aleksandar.

2008. godine on je pao u komu u kojoj je proveo nedelju dana i zabeležio je sve čega se seća da u njegovoj knjizi “Život u mirnom univerzumu: Putovanje jednog neurohirurga u srce podsvesti”. U knjizi je izneo tvrdnju da da je imao utisak da se penje ka nebesima ili ka nečemu takvom.

U to vreme on je bolovao od infekcije mozga poznato kao meningoencefalitis koji mu je ostavio samo 2 posto šanse da preživi. Čak su doktori rekli njegovoj porodici da će on umreti i priključili su ga na aparate za održavanje u životu kako bi ga “zadržali” još malo.Tada je počeo da oseća neobičnu aktivnost. Ovaj hirurg star 63. godine tvrdi da se svetlo pojavilo iznad njega i počeo je da čuje muziku.

 

-Bio je to neki vrtlog koji je emitovao muziku koju sam nazvao “kružna melodija”. Svetlo se otvorilo kao procep i ja sam osetio kao da sam uvučen u njega, u dolinu punu bujnog i plodnog zelenila gde svetlucaju vodopadi. Bilo je rozih i belih oblaka poput pečuraka. Iza njih je bilo plavo nebo sa drvećem, polja sa životinjama i ljudima. Bilo je i vode i riba u rekama, napisao je on.

Ovo je uverljiva i fantastična priča jednog čoveka, ali je ipak samo njegova reč za koju ne postoji način da se proveri da li je istinita ili nije, piše Independent. Doktor Aleksandar, koji je objavio i knjigu “Dokaz raja”, je veliki vernik u zagrobni život i ukazuje na dokaze o njegovom postojanju.

 

-Osećaj života nakon smrti je jako stvaran, ali ne i dokazi o tome, napisao je pomalo razočarano.

 

Istraživači prikupljaju dokaze o ovakvim i sličnim iskustvima i pozivaju ljude da dele svoje priče sa drugima ne bi li podigli svest o postojanju raja. Na kraju krajeva, izgleda da se sve svodi na to koliko smo spremni da pustimo mašti na volju.