USTAJE U TRI UJUTRU, A OD NASLIJEĐENOG HEKTARA STVORIO ČETIRI: Vlada (24) napravio OZBILJAN BIZNIS na SELU! (VIDEO)

Dvadesetčetvorogodišnji Vladimir Sićović iz ivanjičkog sela Močioci ozbiljan je proizvođač krompira a zahvaljujući preduzetničkom duhu i predanom radu uspio je da osvoji tržište širom Srbije.

Nije se predavao ni u teškim trenucima kada je krompir iz uvoza oborio cijenu domaćeg. Naprotiv, pokrenuo je svoju internet stranicu i prezentacijom kvaliteta čuvenog krompira iz Ivanjice stigao do mnogobrojnih kupaca. On više ne traži tržište jer tržište traži njega, piše Infoliga.

 

Da bi proširio proizvodnju krompira, malina, i stigao da se bavi stočarstvom, Vladimir nema radno vrijeme. Od jutra do mraka je u poslu, ali nije mu teško jer je na kućnom pragu ostao upravo zbog ljubavi prema poljoprivredi. Ne shvata mlade koji uzaludno troše dane.

Vladimir je za samo par godina od naslijeđenog hektara krompira proširio proizvodnju i sada ga uzgaja na površini od četiri hektara. Planira uskoro zasad od nova dva hektara i neće se na tome zaustaviti.

On je jedan od rijetkih, mladih ljudi koji vraća vjeru u opstanak srpskog sela.

 

Kaže da ovo što radi, radi zato što voli a ne zato što mora. Dodaje i da je i on mogao da radi u firmi da mu neko govori kako i koliko ali nije želio. naglašava da nigdje u svijetu nema da se ne radi a da se lijepo živi pa mu nisu jasni današnji mladi.

 

Takođe, dodaje da nije htio da radi u firmi za sitne pare nego i da kad mu se ne radi može da odvoji dan i sam sebi da praznik.

 

Kaže i da kad je sezona u jeku i posla puno ustane i u tri ujutru a završi u jedan po ponoći, jer se tada radi skoro 24 sata, legne, odmori sat-dva i nastavi dalje.