VEOMA BRZI PEŠACI STIŽU NA ULICE: Ovaj izum može da zameni električne trotinete?! Novo prevozno sredstvo za gradove (VIDEO )

Električni trotineti već preuzimaju primat kao novo prevozno sredstvo po gradoivma, ali inovatori već smišljaju načine da ih ugroze.

 

Jedna od ideja su motorizovane cipele, tačnije dodaci za obuću, koje nose oznaku Moonwalkers. Kada vidite snimak sa njihovog testa, shvatićete zašto se tako zovu.

 

Reč je o potpuno novom obliku ličnog prevoza koji od korisnika i dalje zahteva pešačenje, ali znatno većom brzinom. Konkretno, koristeći proizvod Shift Moonwalkers uz opterećenje normalnog hoda, kretaćete se 2,5 puta brže!

 

Ovaj pronalazak predstavljen je prošle godine sa ciljem da se prikupi oko 90.000 USD za završetak razvoja i početak proizvodnje. Prikupljeno je 329.000 dolara i prvi par ovih “cipela” je već isporučen kupcu.

Moonwalkers izgledaju kao klasični roleri. Međutim, svaki “valjak” ima 10 točkova, a sve ih pokreće elektromotor.

 

Njihov rad prate senzori, dok levi i desni “valjak” međusobno komuniciraju i razmenjuju podatke. Sudeći po videu, sistem odlično funkcioniše, ali da li će zaživeti u praksi ostaje da se vidi.

Maksimalna brzina je 11 km/h, a za zaustavljanje im je potrebno samo nešto više od jednog metra. Ne morate da budete akrobata da biste se popeli uz stepenice, a možete i da hodate po njima po neravnom terenu kao što je gradski asfalt pun rupa i nekih neravnina.

 

Konačno, baterije se pune preko USB-C porta za 90 minuta i pružaju domet od 10 km.

 

Trenutna cena je 1.399 dolara.