Zbog rijetkog stanja muškarac spava 300 dana godišnje

O 42-GODIŠNJEM muškarci iz Indije nedavno su se raspisali brojni mediji zbog rijetkog stanja koje uzrokuje da spava čak 300 dana godišnje.

 

Indijski mediji nedavno su izvijestili o bizarnom slučaju Purkharama, sredovječnog stanovnika sela Bhadwa u Rajasthanu, koji navodno pati od hipersomnije te može spavati i 25 dana u komadu.

Rijedak poremećaj dijagnosticiran mu je prije 23 godine, kad je spavao po 15 sati u komadu, no simptomi su se s vremenom pogoršavali. Još prije šest godina počeo je spavati oko dva dana u komadu umjesto 6-7 sati.

 

Vlasnik male trgovine uskoro je počeo spavati i po 7-8 dana u komadu, a stanje mu se nastavilo pogoršavati pa sad spava i do 25 dana u komadu, prenosi Oddity Central.

Trgovinu u svom malom selu može držati otvorenom sad samo pet dana mjesečno, a ponekad zaspi i kad je na poslu. Kad se to dogodi, ne može se probuditi već ga samo obitelj može odvesti doma, a nekad ga čak i oprati dok on spava.

 

Njegova supruga Lichmi Devi rekla je da joj se muž nedavno probudio nakon 12 dana sna i odmah je otvorio trgovinu, no nitko ne zna koliko dugo će ostati budan.

 

Trenutno nema poznatog lijeka za njegovo stanje, a od metoda koje je isprobao imao je nuspojave poput jake glavobolje i umora. Njegova obitelj ipak se nada da će se oporaviti i vratiti normalnom životu.