Kako je moguće da djevojka na slici iz 1860. u rukama drži smartphone?! Intrigantan detalj zbunio brojne

Je li Ferdinand Georg Waldmüller možda točno predvidio kako će jednoga dana cure šetati selima i objavljivati zapise iz prirode na društvenim mrežama?

Ferdinand Georg Waldmüller (1793 – 1865), austrijski slikar i pisac, zasigurno nije bio vremenski putnik ili prorok, ali jedna od njegovih slika upravo je počela kružiti društvenim mrežama jer je poprilično zbunila brojne.

 

Riječ je o slici naziva Očekivani, a kao što ćete se i sami uvjeriti, sadrži i jedan intrigantan detalj. Naime, naizgled djeluje kao da junakinja slike u rukama drži smartphone!

 

Rekao bi netko danas, “vidi male kako lupa po Instagramu storyje”, ali problem je u tome što smo Instagram dočekali 2010. godine, dok je slika nastala koju godinicu ranije, 1860.

 

Pa čemu je onda riječ? Je li Ferdinand Georg Waldmüller možda točno predvidio kako će jednoga dana cure šetati selima i objavljivati zapise iz prirode na društvenim mrežama?

Najvjerojatnije ipak nije.

 

Prema tumačenju Geralda Weinpoltera, izvršnog direktora jedne austrijske umjetničke agencije, djevojka u ruci zapravo drži najobičniji molitvenik.

 

Rekli bismo da tvrdnja itekako ima smisla jer na slici ćete također zamijetiti i nekakvog lokalnog švalera s cvijetom u ruci i spremnim otrcanim “uletom” ala ” Je li ti tata lopov? Nije? Pa tko je onda ukrao zvijezde s neba i stavio ih u tvoje oči?”

 

Zezamo se malo, ali vjerujemo da spomenuto Weinpolterovo tumačenje doista rješava misterij.