Na internetu osvanuo zanimljiv oglas, čovjek odlučio prodati jezero: ‘Ne, nije riječ o šali’

Jezero trenutno ima oko 8.500 kvadratnih metara, dok je ukupna površina svih parcela oko 18.700 kvadrata. Dimenzije jezera su 120×170 metara, a cijena je oko 100.000 eura, odnosno 5,5 eura po kvadratu.

Korisnik jedne grupe na Facebooku prije nekoliko je dana izazvao reakcije nakon što je objavio kako prodaje – jezero. – Znam da nije uobičajena prodaja, no zaista nije riječ o šali – ispričao je prodavatelj za Net.hr o jezeru koje se nalazi u Drenju Brdovečkom, nedaleko od granice sa Slovenijom.

 

– Vlasnik parcela na kojima se nalazi jezero je moj otac i trenutačno sam u fazi prebacivanja vlasništva. Imali smo plan i gradnje kućica za iznajmljivanje uz njega, no u međuvremenu smo odustali te ga odlučili prodati. Jezero je nastalo u vremenu kad smo tu iskopavali pijesak, a poribljeno je 2011. godine – ispričao je prodavatelj. – Znali su mi ribolovci ispričati kako u jezeru ima dosta ribe te da su ponekad ulovili amure od 16 kilograma. Dakle, nije riječ o bari već voda cirkulira kako vodostaj Save raste odnosno pada. Dubina jezera se, dakle, kreće oko dva, tri metra – dodao je.

Jezero trenutno ima oko 8.500 kvadratnih metara, dok je ukupna površina svih parcela oko 18.700 kvadrata. Dimenzije jezera su 120×170 metara, a cijena je oko 100.000 eura, odnosno 5,5 eura po kvadratu. ”Smatram kako cijela ta priča ima dosta potencijala, no neki interesenti znaju se čuditi visokoj cijeni. A za stan im, primjerice, nije mnogo platiti 100 tisuća eura”, tvrdi prodavatelj.

 

Neki su se na ovaj oglas našalili da bi prodavatelj jezero trebao ponuditi ministrima. ”Ponudite ministrima, bivšim i sadašnjim, prodaja je zagarantirana”, pisali su neki, dok su drugi poručili kako ”ne bi puno razmišljali da imaju novac”. ”Za privatne trenutke – dušu dalo”, navodi jedan korisnik.