Obitelj na slici ugledala vlastito dijete: Problem je u tome što je umjetnik umro 1919. godine!

Djelo naziva ‘Cvijeće na livadi’ naslikao je švedski umjetnik Carl Olof Larsson, slikar koji je preminuo davne 1919. godine u Falunu.

Jennie Stevenson, spisateljica iz Velike Britanije koja je prije dvije godine preselila s obitelji u Švedsku, prepričala je na Twitteru kako ju je načas prošla jeza kada je na jednom osamljenom imanju ugledala vlastitog sina, i to na slici starijoj više od stotinu godina!

 

Obitelj Stevenson tog se dana vraćala kući sa skijanja, pa odlučila prespavati u jednom “sablasnom pansionu” budući da je trebalo prevaliti još jako puno kilometara.

 

Prva je reagirala kći.

 

“Gle, mama, na zidu je Barneyjeva slika’”, prisjetila se Jennie što joj je izgovorilo dijete, a nakon čega se na vlastite oči uvjerila da curica sa slike neodoljivo podsjeća na njezina sedmogodišnjeg sina.

Djelo naziva “Cvijeće na livadi” naslikao je švedski umjetnik Carl Olof Larsson, slikar koji je preminuo davne 1919. godine u Falunu.

 

“Preživjeli smo noć i nalazimo se na sigurnom, tri stotine kilometara južnije od smještaja u kojem smo odmorili”, obavijestila je nešto kasnije svoje pratitelje Stevenson, ali i novi status začinila s notom iz horor filmova.

Probudila sam se u jednom trenutku i čula neobičan zvuk, kao da je netko prelistavao stranice knjige. Zaključala sam vrata, a bila u iskušenju da zaključam i djecu u njihovu sobu”, napisala je na Twitteru.

 

Njezinu priču u međuvremenu su prenijeli brojni svjetski mediji, a velika većina čitatalja očekivano se priklonila mišljenju kako je sve bila samo slučajnost.