Ostavila je luksuzan život u GRADU, odbila bogataša i vratila se na SELO: Samohrana MAJKA je naišla na osudu okolike, a onda joj je samo jedna stvar promenila život iz korena

Svojom lepotom i neverovatnom pričom Hamamat Monti iz Gane godinama inspiriše žene širom sveta.

Hamamat Monti je danas veoma aktivna na društvenim mrežima, i uspešno nam dočarava svoj život u Gani, dok ljude oduševljava neverovatnom lepotom.

 

Hamamat se bavila modelingom do svoje šesnaeste godine,bila je mis Gane i učestvovala na a izboru Miss Universe Afrika.

Obično ljudi iz afričkih sela gde žive u kućicama sa slamnatim krovovima i nemaju naviku da dele svoj način života na društvenim mrežama, a to je upravo ono što Hamamat izdvaja.

 

Zanimljivo je da je ona oduvek maštala o bogatom muškarcu koji će joj promeniti život, ali da je na kraju uspela sama da stvori život o kojem mnogi maštaju.

 

Ova afrikanka iz skromnog sela blizu Bolgatange, otvoreno govori o tome kako joj je glavni cilj nakon pobede na takmičenju lepote bio luksuzniji život. Nedugo nakon što je pobedila na takmičenju lepote, Hammat je upoznala bogatog Finca koji se brzo zaljubio u nju, a ona kaže kako su je čak i porodica i prijatelji nagovarali da se uda za njega zbog novca. Međutim, uprkos snovima o luksuznijem životu, manekenka se nije zaljubila u miljardera koji joj je nudio brak pa ga je ipak ostavila.

 

“Jednostavno nisam mogla da se zamislim sebe kao afrikanku koja se udaje za belog čoveka zbog novca,” uskoro je shvatila Hamamat koja se kasnije udala za drugog muškarca s kojim je dobila dvoje dece. Međutim, ni taj brak nije potrajao i Hamamat je ostala sama s dvoje dece i nešto ušteđevine, nakon čega je brzo shvatila da će se morati sama da se snađe kako bi osigurala život sebi i deci. Kako više nije mogla da priušti život u gradu, vratila se u svoje rodno selo u Gani gde je ponovo počela da živi sa svojom familijom u skromnimuslovima.

“Kad sam se vratila kući, stalno su me podsećali da sam ja Afrikanka, pa postoje neke stvari koje ne bih smela da radim, određene ambicije kojima ne bi smela da se bavim.To mi je bio problem jer nikad nisam mislila o sebi kao o Afrikanki, nikad o sebi nisam mislila kao o ženi za početak. Za mene je granica bio moj kapacitet, moja sposobnost”, napisala je Hamamat u objavi na Instagramu.

 

Iako je oduvek živela život koji nije potpuno u skladu sa načelima njene zajednici, jedna stvar joj je otvorila vrata luksuznog života i zauvek promenila životni tok.

 

Naime, kada je podelila video u kojem njena porodica tradicionalno proizvodi šea puter, nije ni znala da će upravo to biti početak njenog poslovnog uspeha i kako će jednog dana sama zarađivati bogatstvo za koje je nekada smatrala da joj može biti dostupno samo ako se uda za bogatog muškarca.2017. godine pokrenula je brend Hamamat African Beauty.

Video je naišao na veliko zanimanje javnosti i brzo postao viralan, a Hamamat je tu uočila priliku za biznis. 2017. godine pokrenula je brend Hamamat African Beauty pa sa članovima svoje porodice ručno proizvodi šea puter i prodaje ga, danas već šiorm sveta. Brend nudi ručno pravljene proizvode za negu kože koji su napravljeni od 100% prirodnih sastojaka, a Hamamat isporučuje čist, sveže napravljen Šea puter pravo iz Gane u ostatak sveta. Podstaknuta uspehom brenda posvetila se društvenim mrežama, a čak je otvorila i muzej putera.

U selu sve što koristimo na svojoj koži je sveže ručno pravljeno – šea puter, prirodna ulja, začinsko bilje i sastojci koji su lokalno uzgojeni u Africi. Verujemo u čaroliju šea putera, takođe verujemo u isceliteljske moći afričkog bilja i biljaka pa to mešamo i stavljamo u svoje proizvode”, piše na stranici brenda.

 

Hamamat danas živi i radi u svom rodnom selu, a putem društvenih mreža upoznaje ostatak sveta s afričkom kulturom, a svojim brendom izdržava i druge afričke porodice.