ZA 3 GODINE SAM UŠTEDELA ZA STAN, A DRŽALA SAM SE SAMO JEDNOG” Oduševila je svet svojim SISTEMOM, a ovo su glavna pravila

Moja majka naučila me ovako da organizujem trošenje novca i nakon tri godine mogla sam kupiti stan – napisala je.

Mnogima je novi automobil ili stan neispunjena želja, cilj koji se čini daleko, pa smo se zato prisetili ideje Novozelanđanke Čeri Hauvi koja je pre par godina postala pravi hit na internetu nakon što je podelila jednostavan trik kojim je u tri godine uštedela novac za novi stan, a svoj ‘recept’ otkrila je u jednoj grupi na Fejsbuku, gde je mnoge oduševila svojim načinom štednje.

 

Ona je još 2015. godine kupila novi stan u Oklandu nakon što je za njega štedela samo tri godine.

 

– Moja majka naučila me ovako da organizujem trošenje novca i nakon tri godine mogla sam kupiti stan – napisala je Čeri Hauvi.

 

I, u čemu je tajna?

 

Čeri tvrdi kako je potrebno novac koji zarađuete podijeliti na tri različita računa. Prvi je račun za uobičajene troškove poput režija, stanarine, prevoza, džeparca i sl.

Na drugi račun treba da prebacite novac koji planirate trošiti za odlazak frizeru, kupovinu odeće i obuće, darove, odlazak lekaru, dok na treći račun trebate odvojiti novac koji želite uštedeti, piše Večernji.

 

Ona kaže kako je jako bitno držati se ovih podela i ne trošiti više od planiranog.

 

– Nemojte biti u iskušenju s drugog računa trošiti novac za namirnice ili obrnuto, važno je da se pridržavate onoga što ste si sami odredili“, savetuje Čeri koja objašnjava kako se na ovaj način ne treba nužno štedeti za stan, već za ono što određena osoba želi, poput putovanja, novog automobila…

 

Dakle, važno je ‘samo’ da imate dovoljno velika primanja da možete odvojiti novac na tri različita računa…