Zbog ogromnih bolova nije mogla spavati: Liječnici su sumnjali na jedno, a onda je uslijedio šok

Tinejdžerica iz SAD-a otišla je u bolnicu sa sumnjom na bubrežne kamenca pa otišla kući s “poklonom”.

BriAnna Blanton iz Južne Karoline provela je ljeto 2022. živeći kao i obično, noseći bikinije na jezeru i jašući konje, potpuno nesvjesna činjenice da nosi bebu. 18-godišnjakinja nije imala ni najmaglovitiju ideju da je trudna sve dok nije počela porađati.

 

BriAnna je nastavila dobivati mjesečnicu, nije se udebljala niti je osjetila simptome trudnoće, čak je imala negativne testove na trudnoću. Ali onda se 8. rujna probudila u bolovima i bila je mokra te je pretpostavila da je doživjela nesreću. Međutim, bolovi su postajali sve jači i jači i ona je odlučila probuditi svoju mamu te su otišle u bolnicu.

Nevjerojatna priča

 

Pretpostavljali su da možda boluje od bubrežnih kamenaca, no istina ih je iznenadila – BriAnna je bila 5 cm otvorena i beba je bila na putu. Nikada neću zaboraviti izraz njezina lica kad mi je rekla da misli da imam 8 cm dilatacije, prisjetila se.

 

“Usta su mi pala na pod, nisam mogla ni zaplakati, bila sam u totalnom šoku. Tada su me odvezli na odjel za porođaj, gdje su mi potvrdili da zapravo imam 5 cm dilatacije i da je beba na putu. Imala sam epiduralnu, ali prije nego što je počela djelovati, beba je stigla unutar deset minuta nakon epiduralne.”

BriAnna je rodila kćer, Oakleigh Allyn. Kao što možete zamisliti, BriAnni je bilo teško doći k sebi.

 

Potpuno neočekivano

 

“Nemam pojma kako sam u sebi imala bebu od 3,4 kilograma. Uvijek sam bila tako mršava”, rekla je.

 

“Kad sam se konačno smirila nakon poroda, mama me pitala kako ću je nazvati. Provela sam 45 minuta razmišljajući o tome prije nego što sam smislila ime Oakleigh. Bila sam tako nespremna za dijete. Nisam imala ni pelena, ni krevetića, ni odjeće. Nisam imala baš ništa.”

Sada kada je početni vrtlog prošao, BriAnna se osjeća blagoslovljenom što ima Oakleigh u svom životu – kao i svoje prijatelje i obitelj pune ljubavi. Rekla je: “Trebalo mi je neko vrijeme da procesuiram i naviknem se na situaciju. Također sam bila prestravljena reći svojim prijateljima jer nisam znala kako će reagirati.

 

Obožava biti majka

 

Iako mi je u početku bilo jako teško izvući se iz šoka, sada volim biti mama. Srećom, prije sam radila u vrtiću pa nisam bila potpuno nesvjesna kako čuvati bebu. Sve je to počelo dolaziti prirodno, uz pomoć i podršku mame.

 

Iako je Oakleigh bila veliko iznenađenje, ona je zaista veliki blagoslov i ne bih mijenjala to što sam joj mama ni za što na svijetu”, zaključila je.