DEVOJČICA (6) DO DETALJA SPREMALA PLAN DA UBIJE RODITELJE: Kad je psiholog otkrio ovo, došlo je do ŠOK OBRTA

Evo gde je devojčica koja je sa 6 godina planirala da ubije roditelje i brata i kako je sprečena tragedija.

Tragedija koja je Srbiju zavila u crno pokrenula je mnoštvo pitanja na koje je čitavo društvo pokušalo da nađe adekvatan odgovor. Mnogi se pitaju šta jedno dete može da natera da počini zločin. Da li se psihopata rađa ili postaje?

 

Devojčica koja je pre 30 godina iznela jezivu ispovest, prestravila je ceo svet. Naime, ona je danima kovala monstruoni plan da ubije roditelje. Ipak, ova priča koja je mogla da ima tragičan ishod, dobila je dobar epilog.

 

Snimak koji je ceo svet video, a u kom Bet Tomas, tada šestogodišnja devojčica razgovara sa psihijatrom i otkriva svoje najmračnije misli, užasnula je sve.

Godine 1990. HBO je objavio dokumentarac o Bet Tomas, devojčici staroj šest i po godina. Dokumentarac pod nazivom “Dete besa” bio je više nego šokantan. Na njemu se vidi Bet koji detaljno i bez emocija opisuje zlostavljanje koje je doživela i koje je nanela drugima. Brata Džonatana je izbola iglama, udavila je celo gnezdo ptičica, a čak je planirala da ubije roditelje na spavanju, piš Srbija Danas.

 

Ovaj dokumentarac pokazao je najstrašnije posledice zlostavljanja u detinjstvu, ali i da je moguć izlazak iz ovog mračnog tunela i da nije izgubljena nada za ovakvu decu. Oni još uvek imaju savest i još uvek mogu da preokrenu život.

Šta se dogodilo sa Bet Tomas?

 

U prve dve godine života Bet je doživela tešku traumu. Kad je imala svega godinu dana, majka joj je preminula. Ona i mlađi brat Džonatan su ostali sa ocem monstrumom koji ih je zapostavljao, često ostavljao da gladuju, a devojčicu je redovno fizički i seksualno zlostavljao.

 

Kad je imala 19 meseci, Bet i njenog brata su usvojili sveštenik i njegova žena – Tim i Džuli Tenant. Par nije znao koliko je Bet zlostavljana sve dok nije počela da pokazuje simptome svojstvene psihopatama. Devojčica je ubila je čitavo gnezdo ptičica, što je bilo izuzetno alarmantno, ali kada je počela da napada sopstvenog brata, njeni roditelji su shvatili da nešto nije u redu.

Prekretnica za porodicu Tenant bila je kada je Bet zgrabila brata za glavu i nekoliko puta je “tresnula” o beton… Sve sa nevinim izrazom lica. Istovremeno je pokazivala neobične znake seksualnog ponašanja, prema bratu, ali i drugim dečacima. Priznala je, na primer, da je Džonatana često udarala, šutirala, štipala za genitalije. I pritom nije pokazivala nikakve znake kajanja. Činilo se da nije imala savest. Bila je opsednuta masturbiranjem do te mere da je često umela da raskrvari polni organ, a zlostavljala je svog brata kao što je njen otac zlostavljao nju. Tenantovi nisu imali drugo rešenje nego da je noću zaključavaju u sobi.

 

Znali su da nešto mora da se uradi u vezi sa njenim ponašanjem, pa su kontaktirali agenciju za usvajanje raspitujući se o devojčicinoj prošlosti. Zbog zakona o poverljivosti, nisu bili u mogućnosti da dobiju nikakve informacije o biološkim roditeljima ili ranom detinjstvu.

Bet je odvedena kod dečjeg psihologa Kena Magida, a kroz seanse je postajalo sve jasnije da je “oštećenje” ozbiljno. Kad god bi učinila nešto jezivo, nekoga povredila, izvinila bi se i rekla da shvata da je pogrešila, ali u istoim razgovoru bi priznala da planira da izbode roditelje na spavanju i to noževima koje je ukrala iz kuhinje.

 

Betine sense sa psihologom su postale deo dokumentarca “Dete besa”, a snimci u kojima ona objašnjava kako planira da ubije roditelje i dan danas lede krv u žilama. U jednom od njih priznaje kako je ukrala i sakrila kuhinjski nož, s namerom da ga upotrebi.

 

“Zašto želiš da napadneš roditelje i brata baš noću?”, pitao je doktor.

 

“Zato što ne želim da me vide. Želim da me osete”, odgovorila je.

 

“Šta želiš da uradiš s tim noževima?”, pita dalje psiholog.

 

“Da ubijem Džona, mamu i tatu”.

 

Psiholog koji je razgovarao sa Bet i kome je otkrila svoje monstruozne planove, dao je dijagnozu – reaktivni poremećaj privrženosti.